SASA bilançosu açıklandı, hisse fiyatlarında düşüş yaşandı! SASA Hissesi Bugün Ne Kadar? Fiyat, Grafiği ve Uzman Yorumları

SASA yatırımcıları Ağustos ayındaki ilerleyişi yakından takip ediyor. SASA yükselecek mi, SASA kaç TL olacak vb. sorular hisse senedi sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki önümüzdeki günlerde SASA hissesi sahiplerini neler bekliyor?

KAP'a bildirilen bilançoya göre şirketin net borcu, çeyreklik bazda yüzde 37 arttı. SASA'nın özkaynakları ise yılın ikinci çeyreğinde, ilk çeyreğe göre yüzde 16 azaldı.

Şirketin satışlarında yılın ikinci çeyreğinde somut bir değişim yaşanmadı. Son 3 aylık dönemde şirketin brüt kârı yüzde 39, esas faaliyet kârı ise yüzde 49 oranında azaldı.

DÜŞÜŞ YÜZDE 6'YI AŞTI

Bilançonun açıklamansının ardından SASA hisselerinde sert satışlar yaşandı. Şirketin hisseleri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 6,1'den fazla düşerek 60 lira seviyesinin altına çekildi.

SASA, pazartesi günü BIST 100 şirketleri arasındaki en kötü performansı gösteriyor.

SASA'DAKİ BRÜT KAR DÜŞÜŞÜ YÜZDE 39 OLDU

SASA’daki kar düşüşü 6 aylık dönem bilançosunda gerçekleşti. Son yılların gözde şirketi SASA’nın 2023 yılı 6 aylık konsolide net zararı 704.138.000 TL oldu. Şirket geçen yıl aynı dönemde 5.579.656.000 TL kar açıklamıştı.

Şirketin borsaya gönderdiği bilançoda net borcunun yüzde 37 arttığı dikkat çekiyor. Şirketin özkaynaklarında düşüş ise bu yılın 3 aylık bilançosuna yüzde 16 oldu. Şirketin satışlarını da arttırmadığı bir önceki yılla aynı kaldığı görüldü.

SASA’daki brüt kar düşüşü ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 39 oldu.

SASA 2023 2. ÇEYREKTE ESAS FAALİYET KARI YÜZDE 49 DÜŞTÜ!

SASA açıkladığı 2023 yılı 2. çeyrek bilanço verilerinde 2023 yılı esas faaliyet karı yüzde 49 oranında düşüşle 1.705.155.000 TL oldu. 2022 2. çeyrek verilerine göre şirketin esas faaliyet karı ise 3.372.825.000 TL olmuştu.

SASA 2023 2. ÇEYREKTE SATIŞLARI ORANI DEĞİŞMEDİ

SASA 2023 yılının 2. çeyrek bilanço verilerine göre satış gelirleri 15.617.660.000 TL olarak açıklandı. Şirketin 2022 yılının 2. çeyreğinde satış gelirleri ise 15.629.053.000 TL olarak açıklanmıştı.

SASA HİSSE SENEDİ SAHİPLERİNİ NELER BEKLİYOR

Geçtiğimiz birkaç yılda yatırımcılarının yüzünü güldüren SASA hissesi her geçen gün daha fazla yatırımcı tarafından alınıp satılmaya başlıyor. Yatırımcı sayısı arttıkça da vatandaşlar hisse senedi ile ilgili sorular da şekillenmeye başlıyor. Peki uzmanlar önümüzdeki süreçlerde SASA hissesi için neler bekliyor?

Uzmanlara göre 2023 yılının geri kalan döneminde SASA hissesinde ani hareketlenmeler görülebilir. Bu hareketlerin ise büyük bir kısmının yukarı yönde olacağı düşünülüyor. Güncel olarak ortalama 64 TL seviyesinde işlem gören SASA’nın önümüzdeki aylarda 72 TL seviyelerine kadar çıkması öngörülüyor. Tabi ki bu yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanların grafikleri yorumlayarak çıkardıkları tahmini rakamlardır.

SASA’nın ülke genelinde yaptığı yatırımlar ve yatırımcılar üzerindeki cazibesi nedeniyle hisse senedine olan talebin de artması bekleniyor. Öyle ki uzmanlara göre SASA yeni bir projeye daha adım atarsa ve temettü dağıtımı yaparsa bu rakam sene sonunda 80 TL seviyesine kadar çıkabilir.

Uzmanlar yükselişlerin normal olduğu kadar düşüşlerin de normal olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre Kasım ayında hisse senetlerinde bir miktar düşüş yaşanabilir. Ayrıca döviz ve diğer ekonomik problemler nedeniyle SASA şirketi yatırımlarını bir süreliğine durdurma kararı alırsa hisse senetlerine ani düşüşler yaşanabilir ve kısa vadeli çakılmalar görülebilir.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar elbette SASA hissesini alıp satma konusunda önerilerde bulunmuyor. Uzmanların bu süreçte önerdikleri tek şey alım veya satım kararı alırken yatırımcıların dikkatli olması.

Piyasaların önümüzdeki süreçte beklenmedik hareketlere yol açabileceğini de vurgulayan yatırım uzmanları, vatandaşların bir süre alım ve satım kararlarını gözden geçirmelerini öneriyor. Öyle ki birçok yatırımcı bu kararların yıl sonuna kadar ertelenmesini öneriyor.

Peki önümüzdeki dönemde SASA hisselerinin yönüne neler karar verecek?

Elbette hisse senedi fiyatlarındaki değişime yatırımcıların kararları etki gösterecek. Eğer SASA firması yeni yatırımlara yönelik karar alırsa ve hisse senedi sahiplerini cezbedecek gelişmeler yaşanırsa hisse senetlerinde yükselişler görebiliriz.

Sonraki Haber