Scotty çalışanları da kontak kapattı

Kurye eylemleri tüm hızıyla devam ediyor. Trendyol Express çalışanlarının Trendyol firmasına istedikleri zammı kabul ettirmesi sonrası eylemler diğer firmalara da sıçradı. Dün de Scooty firmasının yüzde 22'lik zam teklifini kabul etmeyen kuryeler en az yıllık enflasyon oranında zam talep ettiler.

Scotty kuryeleri herhangi bir taşkınlık çıkarma amacı ile eylem yapmadıklarını, haklarını almak için toplandıklarını ifade etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Scooty çalışanları olarak zam konusu ile ilgili bir mağduriyet yaşıyoruz. Burada toplanma amacımız herhangi bir taşkınlık, herhangi bir kargaşa çıkarmak değil, emekçinin hakkını savunmaktır. Scooty, 29 Ocak 2022 tarihinde yapmış olduğumuz kargo taşıma ücretleriyle alakalı toplantıda beklentilerimizin altında, bizi tatmin etmeyen bir beyan tarafımıza iletilmiştir. Biz Scotty mükellefleri olarak bu zammı kabul etmemekle beraber enflasyon oranında artış olana kadar İstanbul Scotty mükellefleri olarak kontak kapama kararı aldık. Bunu beyan ediyor ve kamuoyuna bildiriyoruz."

Açıklamanın ardından 'Emekçi burada, yönetim nerede' sloganı atarak tepkiler dile getirildi.

Sonraki Haber