Seçimden 6 gün sonra saldırıya uğradı! O belediye başkanı hayatını kaybetti

Meksika'da belediye seçimlerinden yalnızca altı gün sonra saldırıya uğrayan belediye başkanı Alejandro Arcos'un hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika'nın şiddet olaylarıyla boğuşan Guerrero eyaletinin başkentinin belediye başkanı olarak göreve gelen Alejandro Arcos, göreve gelmesinin üzerinden bir hafta geçmeden uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

SEÇİMDEN 6 GÜN SONRA SALDIRIYA UĞRADI

O BELEDİYE BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

BBC'nin haberine göre Alejandro Arcos, Meksika'nın güneybatısındaki yaklaşık 280.000 nüfuslu Chilpancingo kentinin belediye başkanı olarak göreve başladıktan sadece altı gün sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Guerrero Valisi Evelyn Salgado, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Onun kaybı tüm Guerrero toplumunu yasa boğuyor ve bizi öfkeyle dolduruyor," dedi. Guerrero eyalet başsavcılığı ise cinayeti soruşturduğunu açıkladı.

Henüz 6 gün önce seçilen belediye başkanı Arcos'un son günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımları, geçtiğimiz ay Acapulco sahil beldesinde ve çevre kasabalarda şiddetli sellere neden olan John Kasırgası'nın ardından afet yardım çalışmalarını denetlediğini gösteriyor.

Sonraki Haber