Seçimi ve İngiltere’deki Türklerin sorunlarını konuştular

Vatan Partisi İngiltere Temsilcisi Nihat Tosun, yönetim kurulu üyesi Murat Metin ve parti üyesi Murat Akbaba’dan oluşan bir heyet, Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

Başkonsolos Bekir Utku Atahan ile yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Vatan Partisi heyeti İngiltere’deki Türk toplumunun sorunlarını ve çözümleri konusundaki görüşlerini dile getirdi. Atahan da konsolosluk olarak çeşitli faaliyetler vasıtası ile bir araya geldiklerini, ziyaretler ve davetlere katıldıklarını ve ayrıca sosyal medya üzerinde toplumu bilgilendirdiklerini belirtti. Başkonsolos ayrıca, Türk toplumun sorunlarının halledilmesi ile ilgili hizmetlerin etkili bir biçimde sunmaya çalıştıklarını da vurguladı.

LONDRA’DAKİ SEÇMEN SAYISI ARTIYOR

Toplantıda 14 Mayıs seçimleri gündemin önemli konusu oldu. Londra Başkonsolosu Atahan, şu anda yoğun olarak seçim ve özellikle son günlerde seçmen kayıtları olmayan vatandaşların kayıtlarının yapılması için çalıştıklarını belirtti. Kayıt olmak için gelenlerin büyük çoğunluğunun İngiltere’de daha önce oy kullanmamış, son yıllarda İngiltere’ye gelen vatandaşlar olduğu belirtildi. Vatan Partisi yöneticisi Murat Metin, konsolosluk girişinde kayıtlarını yapmaya gelen yoğun bir kalabalığın olduğunu gözlemlediklerini söyledi. İngiltere’de şimdiye kadar 120 bin seçmenin kayıtlı olduğu belirtildi. Bu rakam yeni kayıtlarla birlikte daha yükselecek. Günde yaklaşık 600 vatandaş seçmen kaydı yaptırıyor.

SEÇİM YERİNE ULAŞIM KOLAY OLACAK

Seçim güvenliği ve herkesin rahat bir şekilde oy kullanacağı bir ortam için çalışmalar devam ediyor. Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre seçim yerinin henüz tespit edilmediği, çalışmaların son aşamaya gelindiği ve yakında açıklanacağı belirtildi. Ayrıca belirlenecek yerin, merkezde ve ulaşımının kolay olacağı bir yer olduğu vurgulandı. İngiltere’de seçim 29 Nisan’da başlayacak ve 7 Mayıs’ta sona erecek. Daha önce dört gün olan oy verme süresi 2023 seçiminde dokuz gün olarak belirlendi.

Sonraki Haber