Şeflerin sakladığı o tarif! Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pirinç pilavı mutfak kültüründe en çok tüketilen yemeklerden biri olabilir. Pirinç pilavını tane tane ve lezzetli yapmak da bir beceri gerektirir. Bugün şeflerin bile sakladığı o tarifi paylaşıyoruz. Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi!

Pirinç pilavı Türk mutfağında en yaygın olarak tüketilen bir yemeklerden biridir. Tabii sadece Türk mutfağında değil dünyada da oldukça yaygın ve popüler olan bir yemektir. Çünkü az masraflıdır. Az masraflı olmasına rağmen çok lezzetlidir. Pirinç pilavı sevmeyen bir insan bulmak zordur. Pirinç pilavını ise tane tane ve lezzetli yapmak ayrı bir beceri ister. Özellikle şeflerin ve lokantalarda yapılan pilavların tadını çok beğeniriz. Bugün ise bu tariflerden birini sizle paylaşacağız. Bundan sonra siz de evde çok lezzetli pilavlar yapabileceksiniz. Önemli olan püf noktalarına dikkat etmektir. O halde tarife geçebiliriz. Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi!

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 su bardağı uzun taneli pirinç
  • 2 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ince doğranmış soğan (isteğe bağlıdır)
  • Tuz
  • Karabiber

YAPILIŞI

  1. Bir süzgeç içinde pirinci bol su altında yıkayın. Bu işlem pirincin fazla nişastasını çıkarmak ve daha tane tane olmasını sağlamak için yapılır.
  2. Soğanlı bir pilav yapmak isterseniz, soğanı ince doğrayın. Tereyağını veya sıvı yağı derin bir pilav tenceresinde ısıtın. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyin ve pirinçlerin yağda hafifçe kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 2-3 dakika boyunca kavurun.
  4. 2 su bardağı suyu veya tavuk suyunu tencereye ekleyin. Tuz ve isteğe bağlı olarak karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  5. Karışım kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi en düşük seviyeye getirin. Ardından pilavın suyunu çekmesini bekleyin. Bu süre yaklaşık 15-20 dakika kadar olacaktır.
  6. Pirinç suyunu çektikten sonra, tencerenin kapağını hala kapalı tutarak pilavı 10-15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Bu durum da pilavın tane tane olmasını sağlayacaktır.

Sonraki Haber