Şehit aileleri ve gazilerden Bahçeli’ye tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösteren Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Başkanı Önder Çelik, 'Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkin mücadelesi ile terör neredeyse sıfır noktasına getirilmişken yapılan bu çağrıyı kınıyoruz.' dedi

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarak konuşmasına başlayan, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik, “Bir kez daha terörün gerçek yüzünü gördük.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösteren Çelik, “Son 20 gündür yeni bir süreci milletimize aşama aşama dayatmaya çalışıyorlar. Eli kanlı katillere umut hakkı tanımaya çalışanlar, şehit çocuklarımızın umutlarını hiç mi düşünmeyecekler? Yapılan bu çağrıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de, DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” şeklindeki çağrısına tepkiler sürüyor.

‘SİZLERİ YÜCE TÜRK MİLLETİ ASLA AFFETMEYECEKTİR’

Açıklamada yanında şehit aileleri ve gaziler de olan Çelik, şunları söyledi:

“Bizlerin sinir uçlarımızı uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sele maruz kalacakları konusunda uyarılarımızı yine kamuoyuyla paylaşmıştık. Biz kıymetli şehit aileleri ve kahraman gaziler olarak uluslararası dinamikleri, büyük projeleri ve çok bileşenli denklemleri de gözönünde bulunduruyor, bu sebeple örgütün silah bırakmasını en önce biz istiyoruz.

"Ancak milli mücadele ve kararlı duruşla, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yapmış olduğu etkin ve caydırıcı operasyonlarla, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, jandarmamızın, emniyet kuvvetlerimizin yaptığı etkin mücadeleyle terörü neredeyse sıfır noktasına getirmiş bir durumdayken, terör elebaşının tekrar gündeme getirilmesini hayretle karşılıyoruz.

“Sanki Türk ordusu terörle mücadelede başarısız olmuş gibi eli kanlı terör örgütü lideri ve bebek katilinden medet umar şekilde Gazi Meclisimiz çatısı altına davet edilmesini, konuşturulmasını asla ve kata kabul etmiyoruz.

“Meclis toplantılarında el yükseltenler, çağrı yapanlar bir sonraki aşamada terör elebaşına kürsüde rozet mi takacaksınız? Eli kanlı katillere umut hakkı tanımaya çalışanlar, şehit çocuklarımızın umutlarını hiç mi düşünmeyecekler? Ülkemizi ve insanlarımızın değerlerini düşünmeden, gazi ve şehit ailelerini hesaba katmadan cezaevlerindeki terör sevici mahkumlarla el sıkışmak, kumar masasındaymış gibi el yükseltmek milletin menfaatlerini hiçe saymaktır. Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bunu asla kabul edemez.

“Geçmişte, çözüm sürecinde olduğu gibi bizlere yaşattıklarınız tarihe kalın harflerle yazılacaktır. Bunu her yerde ve en yüksek sesle haykıracağız. Sizleri yüce Türk milleti asla affetmeyecektir. Hele ki şehit aileleri ve gazilerimiz asla kabul etmeyecek. Bırakın, biz gereğini farklı yapalım.”

Sonraki Haber