Şehit'in vasiyeti yerine getirildi

Isparta yetiştirme yurdunda büyüyen ve  Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan Enes Özgül’ün “Şehit olursam adım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin.” vasiyeti yerine getirildi.

Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Enes Özgül’ün vasiyeti yerine getirildi; adı yetiştiği yurda verildi.

Isparta Yetiştime Yurdunda büyüyen Enes Özgül, yaşı geldiğinde Uzman Çavuş olarak askere gitti. Herkesin güzel ahlakıya tanıdığı Özgül, askerliği sırasında da Pençe Kilit Operasyon bölgesine gönderildi. 21 Haziran'da çıkan çatışmada şehit olan Enes Özgül'ün, şehadetinden önce gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Bir arkadaşına üniformalı fotoğraf atarak, “Şehit olursam bu fotoğrafla duyuru yaparsın abi.” diye yazan Özgül, ardından öğretmenine gönderdiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ömer Hocam kritik bir operasyona gircem pençe kilit de sizden istirhamım şudur eğer şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kurumuna verilsin. Hocam orada büyüyen çocuk şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hocam, her zaman sevmeye devam edicem. Hepiniz hakkınızı helal edin. Hakkım varsa hepinize helal olsun.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şehit Enes Özgül'ün vasiyetinin yerine getirildiğini duyurdu: “Vasiyeti üzerine, yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezimizin adını 'Isparta Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi' olarak değiştiriyoruz. Allah'tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum.”

Sonraki Haber