Şeker kullanmadan bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?
Bal kabağını bu mevsimlerde pişirip yemek güzel bir alternatif olabilir. Özellikle de bol tahinli, bol cevizli bir kabak tatlısının yerini hiçbir şey tutamaz. Kabak tatlısını şeker kullanmadan yapabileceğinizi de biliyor muydunuz? Şeker kullanmadan bal kabağı tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi!
Bal kabağının faydaları saymakla bitmez. Özellikle de kış mevsimine bal kabağı tatlısı çok yakışıyor. Yumuşacık bal kabakları, bol tahin ve bol cevizle servis etmek kadar güzeli yok. Peki kabak tatlısını şekersiz de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem şeker kullanmış gibi lezzetinde hiçbir farklılık olmuyor hem de daha sağlıklı bir alternatif oluyor. Kullanacağınız miktarları siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Şeker kullanmadan bal kabağı tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi!
ŞEKER KULLANMADAN BAL KABAĞI TATLISI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 500 gram bal kabağı, kabukları soyulmuş ve doğranmış
- 2 yemek kaşığı bal (veya alternatif olarak akçaağaç şurubu veya hindistancevizi şekeri kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Öncelikle bal kabağını soyun ve doğrayın. Daha sonra bu doğranmış bal kabağını buharda veya suda yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.
- Pişmiş bal kabağını bir püre haline getirin. Bu işlemi bir çatal veya patates ezici kullanarak yapabilirsiniz.
- Püre haline getirilmiş bal kabağına bal (veya alternatif tatlandırıcı), tarçın ve vanilya özütünü ekleyin.
- Eğer isterseniz bu aşamada ceviz içini ekleyebilirsiniz. Cevizler tatlıya bir lezzet katacaktır.
- Malzemeler iyice karıştıktan sonra, tatlı karışımını kaselere veya servis kaplarına paylaştırın.
- Tatlıyı buzdolabında bir süre soğutun. Soğuyunca servis edebilirsiniz.