Şekip Mosturoğlu 'Şike Davasını' Aydınlık'a anlattı: FETÖ saldırısını püskürttük

Tam 10 yıl süren Futbolda Şike Davası'nda ceza yargılaması süreci sona erdi. Yargıtay'ın kararını, eski Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu Aydınlık'a yorumladı. Kararı gözyaşları içerisinde karşıladığını belirten Mosturoğlu, ''Kumpas sürecinin paydaşları için hesap verme vakti'' dedi.

3 Temmuz 2011'de başlayan Futbolda Şike Davası'nda ceza yargılaması süreci sona erdi. İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. Fenerbahçe Kulübü’nde Aziz Yıldırım’ın başkanlığındaki dönemde yöneticilik yapan Şekip Mosturoğlu, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin futbolda şike davasındaki beraat kararından sonra Aydınlık Gazetesi'n­­e önemli açıklamalarda bulundu. '10 yıldır omuzlarımızda taşıdığımız bu yükten kurtulduk' diyen Mosturoğlu tazminat davalarının da açıldığını belirtti.

  • 10 yıl sonra gelen bir karar. Bu zamana kadar birçok dava, belki de hatırlamak istemeyeceğiniz olaylar geçti başınızdan. Bu sonucu nasıl yorumlarsınız?

Yargıtay'ın vermiş olduğu karar, 10 yıllık bekleyişimiz sonrasında beraat kararlarımızın onaylanması yönünde. Bu yönden değerlendirmek istiyorum. Masumiyetimizi ispatı için geçen 10 uzun yılın sonunda omuzlarımızda taşıdığımız ağır bir yükten kurtulmuş olduk. Büyük bir camianın 10 yıldan beri inançla sürdürmüş olduğu ve yüksek beklentileri olan dava bu şekilde sonlandı. Artık bu kumpas sürecinin paydaşları için hesap verme vakti.

  • Şimdi Fenerbahçe'nin hesaplaşma zamanı diyebilir miyiz? Maddi, manevi davalar ne zaman açılmaya başlanacak?

Evet hesaplaşma zamanı. Fenerbahçe Spor Kulübü ve iştirakleri oluşan maddi ve manevi zararlarının tazmini konusunda bir çalışma zaten yapıyor. Bunun ilk ayağı olarak TFF'ye UEFA Kupalarına katılmamaktan dolayı uğranılan maddi kayıplar ile ilgili tazminat davası açıldı. Sırada bu kumpasın paydaşların sorumluluğundan dolayı İdare aleyhine açılacak davalarda. Bunun planlamasını ve takvimi bugünkü yönetim kurulu yapıyor, takdiri tamamen onlara ait.

  • 3 Temmuz sürecinin içinde olan, olayın Aziz Yıldırım'la birlikte başrolünde olan kişilerden birisiniz. Bu süreçte de çok kararlı bir şekilde durduğunuzu gördük. Karar açıklandıktan sonra neler düşündünüz, çekilen onca kötü anılar gözünüzde canlandı mı?

Göz yaşlarıma hakim olamadım. Bir duygu patlaması yaşadığımı söyleyebilirim. İlk günden beri yaşadıklarımız, uğradığımız haksızlıklar, mücadelemiz geldi aklıma. Birde bu davanın sonunu sabırla bekleyip bugünleri göremeyeneler.

  • Aziz Yıldırım sürecin en başından beri bunun cemaat işi olduğunu söylüyordu. Kendisi bu kararın ardından neler düşünüyor, görüşebildiniz mi kendisiyle?

Aziz başkanla görüştüm. O da büyük bir mutluluk duyuyor. Topuk Yaylası’nda, caddede, Metris'te, Silivri'de, Çağlayan'da gelip bize destek olanların, maçımıza gelip haklılığımızı haykıran kadınlarımızın ve çocuklarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmadığımız, onlara mahçup olmadığımız için büyük bir mutluluk duyuyor. Camianın sorumluluğunu omuzlarından taşıyan bir insanın haklı gururu var. Daha ilk gün söylediği 'ne şikesi memleket elden gidiyor' sözlerinin yargı kararları ile de benzer şekilde değerlendirilmiş olmasının haklı ve fakat buruk bir mutluluğu var.

  • 3 Temmuz'dan bu yana taraftar sürekli Fenerbahçe'nin yanında durdu. Desteğini hiç eksiltmedi. Bu karar da tabii ki onları bir hayli memnun etti. Taraftara buradan neler söylemek istersiniz?

Taraftar bu duruşu ile Türkiye'ye ilham vermiştir. Bu karanlık yapıya karşı ilk direniş taraftarımız ile başlamıştır. Bu karanlık yapıyı durduran, geri çekilmeye zorlayan ve sonunda haklı davasını kazanan taraftarımız daima devletinin yanında ve milletinin emrinde olmuş ve karanlık güçlere karşı göğsünü siper etmiş cesur insanların topluluğudur. Bu davayı farklı camiaların aydınlıktan yana tavır koymuş taraftarları da desteklemiştir.

  • Bu süreçte yalnız kaldığınızı düşündünüz mü? Daha önce vermiş olduğunuz bir röportajda medya ilgi göstermiyor demiştiniz.

Malesef başlangıçtaki olumsuz medya ilgisi süreç bizim lehimize döndüğünde aynı yoğunlukta olumlu süreci görememiştir. Bu süreçte yangına odun atanları camiamızın unutması mümkün değildir. Bu karanlık yapının medyadaki uzantılarının da mutlaka hesap vermesi gerekmektedir.

  • Bu karardan sonra sizce 3 Temmuz süreci tamamen bitti mi? Fenerbahçe'ye zarar vermek isteyen FETÖ’cüler tamamen geri püskürtüldü mü?

Bu karar ile ceza yargılaması sona ermiştir. Kumpasın paydaşlarının hesap vermesi sürecektir. Yine maddi kayıpların tazmini ile ilgili süreçler devam edecektir. Bu süreçler tamamen bitmeden bu dava da bitmeyecektir. Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan saldırı bu kararla geri püskürtülmüştür denebilir.

  • Camiadan gerekli manevi desteği gördünüz mü?

Bu dava kişiler ile ilgili bir davadır. bu davanın tarafı kişilerdir. Başından beri bizimle olan hukuk ekiplerimiz davanın her sürecine katılmış ve ciddi hukuki destek ve katkı sağlamıştır. Sayın Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan ve diğer dava arkadaşlarımızın yargılama süreçlerinde inanılmaz bir mücadelesi ve gayreti olmuştur. Tüm camiamızın bütünün bizlere bu mücadelemizde manevi desteği olmuştur.

Sonraki Haber