Semih Çelik kendi evinde katletmişti: Ayşenur Halil'in babası ilk kez konuştu...

4 Ekim tarihinde İstanbul’da yaşanan vahşetle ilgili soruşturma devam ediyor. Semih Çelik, önce Ayşenur Halil’i ardından İkbal Uzuner’i vahşice katletmişti. Katledilen genç kız Ayşenur Halil’in babası Y. Halil’in ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul’da Semih Çelik’in iki genç kızı katledip intihar etmesi günlerdir Türkiye’nin gündeminde. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bir yandan 3 isimden de elde edilen dijital materyaller incelenirken diğer yandan görgü tanıkları ve aile üyelerinden de tek tek ifade alınıyor.

Semih Çelik’in kendi evinde katlettiği genç kız Ayşenur Halil’in babası Y. Halil’in de ifadesi ortaya çıktı.

‘SEMİH ÇELİK’İN İSMİNİ DAHA ÖNCE DUYMAMIŞTIM’

Acılı baba soruşturma birimlerine verdiği ifadede, Semih Çelik’in ismini cinayetin olduğu güne kadar duymadığını söyledi.

Kızı Ayşenur Halil’i okulda zannettiklerini söyleyen baba Halil’in, "Semih'in ismini o güne kadar hiç duymamıştım. Ben hiç tanımıyorum Semih'i. Okulda zannediyorduk. Kızım evden, 'Okula gidiyorum diye çıkmıştı. Neler olduğunu polisin, 'Emniyete gelmeniz gerekiyor' dediğinde öğrendik" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

DELİLLER İNCELENİYOR

Soruşturmayla ilgili son olarak, Semih Çelik’in bilgisayarında, İkbal Uzuner’i öldürmekten ve intihardan bahsettiği video dışındaki tüm verilerin silindiği belirlenmişti.

Uzuner'in telefonundaki şifre kılırken Ayşenur Halil’in ise telefonun açılması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan, ölen kızların ayin ve ritüele katıldığı yönündeki iddialara ilişkin ise polis bir ize rastlamamıştı.

Edirnekapı'da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in intihar etmeden önce katlettiği Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner ile ilgili polis ekiplerinin delillere yönelik incelemesinin de sürdüğü öğrenildi.

Sonraki Haber