Semih Çelik'in cinayetten dakikalar öncesi ortaya çıktı! Genç kızın telefonu çözüldü...

Semih Çelik'in katlettiği İkbal Uzuner'in cep telefonunun şifresi çözüldüğü, Ayşenur Halil'in ise cep telefonunun şifresinin henüz kırılamadığı ancak çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Öte yandan Çelik'in Ayşenur Halil'le bir fırına birlikte giderek, ekmek alıp eve geçtikleri ortaya çıktı.

Semih Çelik'in işlediği çifte cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Katledilen genç kızların cep telefonları ve katil Semih Çelik'in laptopuna incelenmek üzere el konulmuştu.

Sabah'ın haberine göre, İkbal Uzuner'in cep telefonu çözüldü. Ayşenur Halil'in kullandığı iphone marka cep telefonunun ise henüz çözülemediği, soruşturma birimlerinin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. Semih Çelik'in laptopundaki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

ÖNCE FIRINA GİDİP EKMEK ALMIŞLAR

Öte yandan Semih Çelik'in Ayşenur Halil'le dışarıda buluştuğu ve kahvaltı yapmak için birlikte bir fırına giderek ekmek aldıkları ortaya çıktı. İkilinin fırına birlikte gittikleri, çevredeki güvenlik kameralarından elde edildi.

Genç kızı evine götüren Çelik'in burada cinayeti işledikten sonra kendi cep telefonundan polisi arayarak cinayet işlediği yönünde ihbarda bulunduğu ve ikinci cinayeti işlemek üzere İkbal Uzuner'le buluşmak üzere Fatih'teki surlara hareket ettiği öğrenildi.

ŞİFRE KIRILAMAZSA...

Soruşturma birimleri bu tip soruşturmalarda genellikle iPhone marka telefondaki şifreleri kırmak için soruşturma birimleri Apple ile iletişim kuruyor. Apple'in ürettiği cihazlarda bulunan iCloud hesabının şifresinin kırılması için şirkete yazılması gibi bir prosedür izleniyor.

Apple zaman zaman "Kişisel verilerin korunmasına önem veriyoruz" diyerek şifre paylaşımında bulunamayabiliyor.

Sonraki Haber