Semih Çelik'in hastane raporlarına ulaşıldı! 'Bir yakını tarafından gözetim altında tutulmalı' ifadesi!

Fatih'te yaşanan vahşete ilişkin soruşturma sürerken önemli bir gelişme yaşandı. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katlederek intihar eden Semih Çelik'in 2022 yılındaki hastane raporuna ulaşıldı. Raporda, dikkat çeken ifadeler yer alıyor...

Türkiye'yi sarsan vahşete ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katledip ardından intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik hakkında hazırlanan bir rapor gündeme geldi. Söz konusu rapor 2022 yılında bir hastane tarafından hazırlanmış. Raporda yer alan ifadeler Semih Çelik'in ailesine gözleri çevirdi.

'GÖZETİM ALTINDA TUTULMALI'

Ekol TV’de yer alan habere göre, 2022 yılının şubat ayında yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle kendisini bıçaklayan Semih Çelik'in, hastanede tedavi altına alındığı ve konuyla ilgili rapor hazırlandığı öğrenildi.

Hazırlanan raporda Semih Çelik'in psikolojik sorunlar yaşadığı ve "Her an bir yakını tarafından gözetim altında tutulması" gerektiği belirtildi.

Semih Çelik'e şizofreni tedavisinde kullanılan ilaçlar yazıldı ancak raporda ilaçların düzensiz kullanıldığı, serviste refakatçisi olmadan da yalnız bırakılmasının riskli olabileceği not edildi.

'PSİKİYATRİ BÖLÜMÜ’NDE TAKİPLİ HASTAYDI'

Semih Çelik'in babası Adem Çelik, daha önce polise verdiği ifadede, oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, daha önce bu konudan dolayı hastanede tedavi gördüğünü de ifade etmişti.

Semih Çelik’in İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde bir yıldır takipli hasta olduğu, rutin aralıklarla psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç aldığı ancak, hastaneye herhangi bir yatış kaydı olmadığı öğrenilmişti.

Yine Semih Çelik'in bir komşusu verdiği ifadede "Takıntısından dolayı psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti." ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber