Sevdiklerinizin gönlünü fethedecek! Reçelli kalpli kurabiye tarifi

Kalpli kurabiye tarifi hem görüntüsü ile gönülleri hem de lezzeti ile damakları şenlendirecek. İçerisindeki reçel dolgusu ise sizi çocukluğunuza götürecek. Reçelli kalpli kurabiye ile siz de sevdiklerinizin gönlünü fethetmek isterseniz buyurun tarife...

Görüntüsü ile gönülleri fetheden, lezzeti ile damak çatlatan kalpli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Sevdiklerinizi mutlu edecek küçük bir hediye olarak ya da çocuklarınıza güzel bir sürpriz yapmak için kalpli kurabiye tarifini mutlaka denemenizi öneririz. Kıyır kıyır kurabiye hamurunun içerisinde akışkan reçel dolgusunun damaklarda yaratacağı lezzet şöleni, tadan herkesin kalbini çalacak diyebiliriz. O zaman kağıt ve kalemler hazırsa işte karşınızda reçelli kalpli kurabiye tarifi...

REÇELLİ KALPLİ KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER   

  • 250 gram tereyağı ( Arzu ederseniz aynı ölçüde margarin de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 8 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 2 adet yumurta akı
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 kavanoz frambuaz reçeli

NOT: Tercihe göre reçeli değiştirebilirsiniz. Frambuaz reçelinin yerine çilek ya da incir gibi sevdiğiniz bir reçeli kullanabilirsiniz.

REÇELLİ KALPLİ KURABİYE TARİFİ - HAZIRLANIŞI

1) Tereyağı, limon rendesi ve pudra şekerini derin bir kaba alın. Bu aşamada tereyağını oda sıcaklığında kullanmalısınız. 

2) Tüm malzemeleri 5-6 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpın.

3) Çırpma işlemi sırasında kontrollü bir şekilde ay çiçek yağını ilave edin. Yumurta aklarını da karışımın içerisine ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.

4) Geriye kalan un, kabartma tozu ve vanilini kaba ekleyin. Yavaş yavaş karıştırıp ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5) Hazırladığınız kurabiye hamurunu streç filme sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.

6) Dolaptan çıkardığınız hamuru eşit bir şekilde ikiye bölün ve bir merdane yardımıyla yarım santim genişliğinde açın.

7) Büyük kalpli kurabiye kalıbı ile çıkarabildiğiniz kadar şekil kesin.

8) Arta kalan hamuru birleştirip tekrar açın. İçi dolu olan kalplerle boş olanların aynı olmasına dikkat edin.

9) Tüm kurabiye hamuruna şekil verdikten sonra 160 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

10) Kurabiyeler soğuduktan sonra büyük kalplerin ortasına frambuaz reçeli sürün ve boş kalplerle kapatın. Dilerseniz kurabiyelerin üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

İşte gönülleri fethedecek reçelli kalpli kurabiyeleriniz hazır. Dilerseniz bir kutu içerisine yerleştirip sevdiklerinize armağan edebilir dilerseniz de bir bardak çayın yanında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkesin ellerine sağlık. Afiyet olsun!

Sonraki Haber