Sezonun en kritik maçı

Aslan, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa 30 milyon avro gelirin sahibi olacak. Cimbom kötü bir sonuç aldığı takdirde hem prestij kaybedecek hem de 20 milyon avroya yakın bir kazançtan olacak.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Young Boys’a 3-2 kaybeden Galatasaray, yarın gece çok kritik bir maça çıkacak. Sarı-kırmızılı camiada maçın önemi çok büyük. 90 dakikadan daha fazlası olan mücadelede Galatasaray, büyük bir kazancın sahibi olabilir. Bu sezon ilk kez oynanacak 36 takımlı lig formatında UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım parası 18,6 milyon avro. Cimbom, Devler Ligi katılım parasının yanında kazanacağı ek gelirler ile 30 milyon avro parayı kasasına koyacak. Bunun yanı sıra Aslan, grup maçlarında alacağı galibiyet, beraberlik ve tur geçmesi durumunda bu parayı daha da katlayabilir. Maç günü stadyum geliriyle de birlikte Galatasaray, çok önemli bir gelirin sahibi olabilir.

OLASI KÖTÜ BİR SONUÇ BÜYÜK BİR KAYIP DEMEK

Cimbom, Young Boys karşısında alacağı kötü bir sonuçta ise kazanacağı geliri kaybetme riskiyle karşı karşıya. Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gruplarına katılamazsa büyük bir gelir kaybedecek. Sarı-kırmızılı takım Devler Ligi’nden elenirse yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam edecek. Avrupa Ligi’nin katılım parası ise 4,3 milyon avro. Ek gelirlerle birlikte 8-10 milyon avro civarında bir kazanç söz konusu. Söz konusu gelirler salı gecesi oynanacak Young Boys karşılaşmasının değerini iyice artırıyor.

BURUK’UN ZOR TERCİHLERİ

Teknik direktör Okan Buruk, Young Boys karşılaşmasında sahaya süreceği 11'i belirlemeye çalışıyor. Son maçta sakatlık yaşayan Muslera'nın durumu son antrenmanda netlik kazanacak. Uruguaylı file bekçisinin oynayamaması durumunda Günay Güvenç görev yapacak. Galatasaray'da savunmadaki eksikler de teknik heyeti düşündürüyor. Sakatlığı bulunan Davinson ve kırmızı kart cezalısı Abdülkerim Bardakcı mücadelede forma giyemeyecek. Bu nedenle stoperde Nelsson'un partnerinin Kaan Ayhan olması bekleniyor. Beklerde ise Elias Jelert ve Derrick Köhn yer alacak. Orta sahanın merkezinde Sara ve Torreira forma giyecek. Kanatlarda Ziyech, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu üçlüsü arasında tercih yapılacak. Forvet arkasında Mertens, ileri uçta ise Icardi Aslan’ın gol ayağı olacak.

YOUNG BOYS MAÇINA NORVEÇLİ HAKEM

Galatasaray'ın Young Boys maçını yönetecek hakem belli oldu. Yarın TSİ 22.00’da RAMS Park’ta oynanacak mücadeleyi Norveçli hakem Espen Eskas yönetecek. Eskas'ın yardımcılıklarını Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin yapacak.

Sonraki Haber