SGK duyurdu: Yapan yandı! Aylıklar iptal edilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sahte sigorta girişimi yapılanların peşine düştü. Konu ile alakalı yeni bir platform kuran SGK emeklilik için çalışmadığı halde çalışmış gibi yapanlara göz açtırmayacak.

Sahte sigortalılık ve sahte işyerleri ile mücadeleyi tavizsiz sürdüren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" kurdu. Sahte olduğu tespit edilen emekli aylıkları faiziyle geri alınacak. Tanıdıklarına sigorta yapan işyerleri de yandı.

AYLIKLAR İPTAL EDİLİP FAİZİYLE GERİ ALINIYOR

Çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor.

SGK EL KOYACAK

İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor. Sahte işleri ve sahte sigortalı bildirimi yapan işveren ve meslek mensubu hakkında ise işyerinin tescil kaydı, e-sigorta şifresi ve işyeri sicil numarası iptal ediliyor.

Sahte işyerinden ödenen primler geri ödenmeyerek SGK tarafından el konuluyor ve teşvik ve desteklerden yararlanmışsa gecikme cezası ile birlikte geri alınıyor.

Sonraki Haber