SGK prim borcu ödenmezse ne olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından milyonlarca kişiye gönderilen mesajda prim borçları için yasal takip sürecinin başlatılacağı ortaya çıktı. Peki, SGK prim borcu neden olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), GSS prim borçlarının ödenmemesi hakkında milyonlarca vatandaşa kısa mesajla uyarıda bulundu. SGK, borcunu zamanında ödemeyenler için yasal takip sürecinin başlatılacağından söz etti.

GSS prim borcu olup olmadığını bilmeyenler için yapılan açıklamada, "Değerli sigortalımız, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-Devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız" ifadeleri yer aldı.

SGK PRİM BORCU ÖDENMEZSE NE OLACAK?

SGK’nın prim ve diğer alacakların kendi süresi içerisinde tam olarak ödenmemesi durumunda ödenmeyen kısmı sürenin bittiği tarihten itibaren ilk 3 aylık sürede her bir ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulanacaktır. Borcun yine de ödenmemesi durumunda kişinin banka hesaplarına bloke konulacaktır.

Sonraki Haber