Sıcaklıklar ters köşe yaptı! Mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Hava sıcaklıkları ters köşe yaptı. Sıcaklıklar hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Sıcaklıklar ters köşe yaptı! Mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Sıcaklıklar yurt genelinde ters köşe yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci konuya dair açıklamalarda bulundu. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci'nin hava sıcaklıklarına dair yaptığı açıklamalar...

SICAKLIKLAR TERS KÖŞE YAPTI

Yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, haftanın hava tahminine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak görüldüğünü belirten Demirci, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağını bildirdi.

Yurt genelinde yarından itibaren yağışların azalacağını aktaran Demirci, hafta boyunca yağışların sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla görüleceğini söyledi. Demirci, "Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında olan sıcaklıklar, yarından itibaren 3 ila 5 derece artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta sonuna doğru özellikle iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar yeniden artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak." diye konuştu.

Sonraki Haber