Sıcaktan bayıldılar... Tırda saklanan 20 göçmen ölümden döndü

Yunanistan sınırına giderken mola veren bir tırdan sarkan bir kol fark eden başka bir tır sürücüsünün dikkati büyük bir faciayı önledi. Tır içine gizlenerek kaçak yollarla yurt dışına gitmek isteyen göçmenlerin aşırı sıcaktan etkilenerek baygınlık geçirdikleri anlaşıldı

İstanbul'dan Arnavutluk'a gitmek için yola çıkan bir tırın içinde 20 kaçak göçmen bulundu. Göçmenler ölümden son anda kurtarıldı.

Edirne'nin Yunanistan sınır kapısı olan ilçesi İpsala'da parketmiş haldeki tırda bir kişi yumruk yapılmış bir el işaretiyle yardım istedi. Şans eseri tırın yanından geçen bir tır sürücüsü eli farketti. Sürücü ayrıca yardım isteyen diğer tırın dorsesinin de sallandığını gördü. Durumdan şüphelenen sürücü olaya müdahale etmek için harekete geçti.

BAYGIN HALDE BULUNDULAR

Tırın park ettiği yerin güvenliğine ve ardından polise haber verilirken dorsenin açılmasının ardından ortaya çıkan manzara herkesi şoke etti. Hızlıca müdahale edilen tırda 20 göçmen yarı baygın halde bulundu. Bazılarının fenalaştığı görüldü.

GEÇ KALINSAYDI...

Kadın ve erkek 20 kişilik kaçak göçmenden bazılarının baygınlık geçirdiği ve biraz daha geç kalınması halinde aşırı sıcaktan can kaybının da olabileceği belirtildi. Dorsenin içinde bayılan kaçak göçmenlere ilk müdahaleyi ise yine tır şoförleri kendi imkanlarıyla yaptı.

Sonraki Haber