Şimdi hesap verme zamanı!
Türkiye'yi sarsan siyasi kumpasların yargıç ve savcıları şimdi neredeler?
Türkiye'yi sarsan iddianameler düzenlediler. Ağır mahkûmiyet kararları verdiler. Adil yargılamayı etkilemek için ellerinden geleni yaptılar. Hapiste veya dışarıda çok sayıda yurtsever aydınımızın vakitsiz ölümlerine neden oldular. Silahlı terör örgütü kurdular ve yönettiler. Siyasi ve askeri casusluk yaptılar. Gizli kalması gereken bilgileri (devlet sırrı) açıkladılar. Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiler. Suç uydurdular. Özel hayatın gizliliğini ihlal ettiler. Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydettiler. Resmi belgede sahtecilik yaptılar. Görevlerini kötüye kullandılar. Yalancı tanıklar imal ettiler. Ergenekon, Balyoz, Odatv, Şike, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Askeri Casusluk ve benzeri davalarda yargıç ve savcı olarak görev yaptılar. Şimdi bazıları hapiste, bazıları da ülkeden kaçtı.
Beşiktaş'taki özel yetkili mahkemeler, 14 Mayıs 2012'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na taşındı. O gün, adliyedeki görevli yargıç ve savcılar Boğaz'a nazır adliye bahçesinde objektiflere son bir "hatıra" pozu verdiler. Yıllar sonra tertipler çöktü. Sahte deliller, yalancı tanıklar ortaya döküldü. Şimdi hesap verme zamanı geldi.
İşte o yargıçlar ve savcılardan bazıları:
Zekeriya Öz: Beşiktaş Terör Örgütü’nün başında o vardı. FETÖ’cüsü ve AKP’lisiyle yandaş basın, onu “heykeli dikilecek adam” diye övüyordu.
Tertiplerin merkezindeydi. Ergenekon davasını o sürükledi. Dönemin başbakanı Erdoğan “Ben bu davanın savcısıyım” diyordu.
Onu İtalya’daki ‘Temiz Eller Operasyonu’nun savcısı Antonio di Pietro’ya benzetenler de vardı; ‘Gladio’yu çökerten adam’ Felice Casson’a da...
2015 yılının Mayıs ayında meslekten ihraç edildi. Hakkında yakalama kararı çıktı. Eski savcı Celal Kara ile birlikte önce Gürcistan’a oradan Almanya’ya kaçtı. Zekeriya Öz, Türkiye’nin firar eden ilk savcısı oldu.
Hasan Hüseyin Özese: Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin en kıdemli hâkim üyesiydi. Mahkeme başkanı Köksal Şengün’ün Bolu’ya atanmasından sonra mahkemenin başkanı oldu. Mart 2014’te Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne atandı. 15 Temmuz darbe girişimin ardından tutuklandı. Özese hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Bolu T Tipi Cezaevi’nde tutuklu.
Hüsnü Çalmuk: Ergenekon davasının görüldüğü, kapatılan özel yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakim Hüsnü Çalmuk hakkında da 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. FETÖ üyeliğinden tutuklu olan Çalmuk da Bolu T Tipi Cezaevi’nde, Özese ile aynı koğuşta kalıyor.
Sedat Sami Haşıloğlu: Kuddusi Okkır, 2007 yılında Ergenekon operasyonları kapsamında tutuklandı. Savcı Zekeriya Öz, Okkır’ı “Ergenekon’un finansörü” ilan etmişti. Kanser olan Okkır, 2008 yılında hapishanede yokluk içinde hayatını kaybetti. Ölümünden iki ay önce Okkır’ın tahliye talebini reddeden hakim Sedat Sami Haşıloğlu’ydu.
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 51 hakim ve savcı firari olarak aranıyor. Aranan firariler arasında, Ergenekon davasına bakan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu da bulunuyor. Haşıloğlu, FETÖ’cü yargıç ve savcılar hakkında hazırlanan iddianamenin 23 numaralı şüphelisi.
Mehmet Ali Pekgüzel: Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın’la birlikte Ergenekon davası savcılarından. 2015 yılında HSYK'nın yaz kararnamesi ile Mersin'e atandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Ankara Sincan T Tipi Cezaevi'ne konuldu. Yapılan aramalarda savcı Pekgüzel'in cüzdanında da '1 Dolar' çıktı ve delil olarak el konuldu.
Nihat Taşkın: Ergenekon savcılarından Nihat Taşkın Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Hatay 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 19 Temmuz 2016 tarihli tevkif müzekkeresi ile tutuklandı. Taşkın, İskenderun T Tipi Cezaevi’nde.
Ali Efendi Peksak: Balyoz kumpasının hakimlerinden Ali Efendi Peksak, Kocaeli 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 20 Temmuz /2016 tarihli kararı ile tutuklandı. Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarından yargılanıyor. Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde.
Fikret Seçen: Beşiktaş'taki özel yetkili savcılardan biriydi. Ergenekon, Balyoz ve diğer birçok soruşturmada görev aldı. Başsavcıvekili olarak hangi savcının hangi soruşturmayı yürüteceğine karar veren kişiydi. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması sürecinde de Başsavcıvekili olarak görevliydi.
Donanma Komutanlığı’nda yaptığı aramada, döşemelerin altında “bulduğu deliller” ile Balyoz soruşturması kapsamında yüzlerce subay tutuklandı. Kasım 2015’te HSYK 2. Dairesi’nin kararı ile görevden uzaklaştırıldı. 26 Kasım 2015’te hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve yakalama kararı çıkartıldı. Bu karardan 48 saat önce yani 24 Kasım 2015’te Hollanda’ya kaçtığı tespit edildi. Şimdi firari ve nerede olduğu bilinmiyor.
Mehmet Ekinci: Şike davası, Oda tv davası, Cüppeli Ahmet davası gibi FETÖ'nün kumpas operasyonlarından çıkan birçok davanın görüldüğü mahkemenin başkanıydı. Meslekten ihraç edildi. Firari olarak aranırken Yalova'da yakalandı, cezaevine gönderildi.
Cihan Kansız: Firari savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'den sonra özel yetkili savcılar içerisinde en çok öne çıkan isimlerdendi. Balyoz ve Ergenekon dahil olmak üzere FETÖ yörüngesindeki birçok soruşturmayı yürüttü. Ergenekon ve Odatv soruşturmalarında görev aldı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u sorguladı, tutuklamaya sevk etti. 5 Kasım 2015’te hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyuldu. Cihan Kansız’ın 3 Kasım 2015’te yani hakkında yurtdışı yasağı koyulmadan 2 gün önce yurtdışına çıktığı belirlendi, kırmızı bülten ile aranıyor.
Ercan Şafak: Ergenekon soruşturmasını Zekeriya Öz ve savcı Mehmet Ali Pekgüzel ile birlikte yürüttü. İlk Ergenekon iddianamesine imza attı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevini yürüttü. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alındı. Hakkında gözaltı kararı var. Aranıyor.
Murat Üründü: 10. Ceza Mahkemesi nöbetçi yargıcı olduğu sırada, hava hakim albay Ahmet Zeki Üçok’unda üyesi olduğu iddia edilen “sahte çürük raporu çetesi” davasında gündeme gelmişti. Balyoz davasını karara bağlayan ve ceza veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimlerinden biriydi. 2015'te açığa alındı, 2016'da ihraç edildi.
Bilal Bayraktar: İsmi çok ön planda olmasa da Beşiktaş'taki savcılar arasında en etkili isimlerden biriydi. Balyoz soruşturmalarında görev aldı. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya olsa da soruşturmayı ilk başlatan savcı o oldu. Kamuoyunda Deniz Seki'yi tutuklatan ve iddianamesini hazırlayan savcı olarak da öne çıktı. İhraç edildi.
Metin Özçelik: Beşiktaş Adliyesi'ndeki en kritik isimlerden biri olarak öne çıktı. Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında birçok kişinin tutuklama kararında onun imzası vardı. İşçi (Vatan) Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i tutuklayan isimdi. En son FETÖ'den tutuklu polisler ve Hidayet Karaca'nın usulsüz bir şekilde tahliye edilmeye çalışılması girişimiyle gündeme gelmişti. HSYK tarafından ihraç edildi, tutuklandı.
Davut Bedir: Balyoz Davası'nda aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 102 emekli ve muvazaf subay hakkında yakalama kararı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üç hakimi Davut Bedir, Murat Üründü ve Ali Efendi Peksak’dı. Yakalama kararları oy birliğiyle alınmıştı. Mahkeme heyeti Başkanı Davut Bedir’di. Meslekten ihraç edildi ve tutuklandı.
Mehmet Erdoğan: Poyrazköy davasında hakimlik yapan ve 5 yıl süresince tutukluluk halinin devamı kararlarına imza atan isim. Erdoğan, aynı zamanda Odatv davasında Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkında tutuklama kararı veren hakimdi.
Süleyman Pehlivan: 2009 yılında “Amirallere suikast” tertibinde Yarbay Ali Tatar’ın katili. Hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkarttığı Yarbay Ali Tatar'ı intihara sürükleyen, dönemin özel yetkili savcısı. 2011 yılında Yargıtay üyesi oldu. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verildi, İzmir'de teslim oldu. Pehlivan, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince 5 Ağustos 2016 günü tutuklandı.
Mehmet Hamzaçebi: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılan hakim ve savcılara yönelik soruşturma sonucunda hazırlanan ilk iddianamede, 25 şüphelinin 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Şüphelilerin 132’ü firari, 12’si tutuklu. Tutuklular arasında Poyrazköy davasında, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazı ile avukatları manipülasyon yapmakla suçlayan ve avukatlarla sürekli tartışmaya girmesi ile tanınan, kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi
Hamzeçebi de bulunuyor.
Nalan Can: Odatv davasında tutukluluk halinin devamı kararlarına yapılan itirazları inceleyen ve sürekli reddeden, kapatılan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi. HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alınan 49 hakim ve savcılar arasında yer alan Can, HSYK kararını kendisine “savunma hakkı tanınmadan bu tasarruf gerçekleştirilmiştir” diye eleştiriyor!
Can’ın adı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yargılanacak olan 54 hakim ve savcı arasında bulunuyor. Haklarında 10 ayrı suçtan dava açılan 54 hakim ve savcı, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için yargılamaları Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yapılacak. Nalan Can ve diğer hakim ve savcıların 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.
Mehmet Fatih Uslu: Ergenekon davasının yedek hakimlerinden. Karar hükmünde imzaları olmamasına rağmen üye hakimler Mehmet Fatih Uslu ve Ercan Fırat’ın karar görüşmesine katıldıkları anlaşıldı. Uslu,Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yargılanacak olan 54 hakim ve savcılardan biri. Mehmet Fatih Uslu, Milliyet Gazetesi'nden Esra Alus'a yaptığı açıklamada, "Bakın, 45 gün boyunca sabah 08.00’dan akşam 21.00’a kadar iddiaları değerlendirdik. Bu kadar tartışılan bir davayla ilgili olarak karar vermek tabi ki zordu. Kişilerin durumlarını hassas terazide tartar gibi tek tek inceleyerek değerlendirdik" diyordu!
Dursun Ali Gündoğdu: Ergenekon soruşturmalarının hakimlerinden olan ve meslekten ihraç edilen Dursun Ali Gündoğdu ile Hakan Fidan’ı 7 Şubat 2012 tarihinde ifadeye çağıran firari savcı Sadrettin Sarıkaya, Kırşehir’de saklandıkları bir evde 18 Şubat 2017 günü yakalandılar. Gündoğdu ve Sarıkaya'nın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport, farklı kişilere ait nüfus cüzdanları, Fetullah Gülen'e ait kitaplar, örgütsel doküman ele geçirildi.
Gündoğdu ile Sarıkaya, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, “Selam Tevhid’de Kumpas” davasının firari sanıkları olarak aranıyordu.
Ömer Diken: Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı. 21 Temmuz 2016 günü Uşak’ta Balyoz Davası Hakimi Ömer Diken'in de bulunduğu 12 hakim ve savcı tutuklandı. Diken, Diken, Balyoz davasında müebbet yağdıran mahkemenin başkanı olarak ünlenmiş daha sonra Uşak Hâkimliği’ne atanmıştı. Diken, Balyoz davasının sanıklarına toplamda 930 yıl hapis cezası vermişti. Davanın 236 sanığı yeniden yargılama sonucunda beraat etmişti.
Ömer Diken,‘silahlı terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni cebir ve şiddetle yıkmak ve görevini yapamaz hale getirmeye teşebbüs etmek’ suçlamaları ile yargılanacak.
Mehmet Murat Yönder: Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ilk 3 iddianame ile Poyrazköy, kafes eylem planı, ilticayla mücadele eylem planı ve ÇYDD iddianamelerini hazırlayan savcılar arasında yer aldı. ÇYDD iddianamede Ergenekon ile ilişkilendirilmiş, kurucusu Türkan Saylan’ın evi kanser tedavisi gördüğü sırada 13 Nisan 2009'da polis tarafından aranmıştı. Kafes ve ÇYDD davaları, Poyrazköy davası ile birleştirilmişti. Yönder, ayrıca 2008 Temmuz’unda Güngören’de düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüttü. Güngören’deki patlama o günlerde Ergenekon ile ilişkilendirilmişti. Yönder, darbe girişiminden sonra Ankara’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Celal Kara: Balyoz davasında 102 komutanın tutuklanmasını isteyen savıcı. Meslekten ihraç edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zekeriya Öz ile birlikte firar etti.
Ferhat Sarıkaya: Umut Kitabevi’nin bombalanmasıyla 2005’te Şemdinli’de başlayan olaylara yönelik iddianamede savcıydı. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ı çete kurmakla suçladı. Sarıkaya, bu suçlama sonrası meslekten men edildi ancak 2010 referandumu sonrası mesleğe tekrar kabul edildi. Darbe girişimi sonrası itirafçı olan Sarıkaya, “Yaşar Büyükanıt’ın adının iddianameye Fethullahçı hâkim ve polis şefinin yardımıyla eklediği” yönünde ifade verdi.
Muammer Akkaş: Ergenekon savcılarından. Gezi direnişine destek veren Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyeleri hakkında da iddianame hazırladı. Akkaş 2015 Mayıs ayında meslekten ihraç edildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Akkaş firari.
Birol Bilen: İstanbul Askeri Casusluk davasına bakan üye hâkimlerinden. Yargılama sırasında yaptıkları hukuksuzlukların ortaya çıkmasının ardından hakkında iddianame düzenlendi. “İftira”, “Görevi kötüye kullanma”, “Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından hapis cezasına çarptırılması istendi. Bilen meslekten ihraç edildi. Firarı durumda.
Mehmet Yüzgeç: Ergenekon kumpasının savcıları arasında yer alıyor. HSYK tarafından meslekten ihraç edilen Yüzgeç hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından dava açıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Yüzgeç firari
Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu: Poyrazköy davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı. FETÖ’cü hakim ve savcılara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan ilk iddianamenin şüphelileri arasında Abdurahmanoğlu da yer alıyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılanacaklar arasında bulunuyor. Abdurrahmanoğlu, HSYK kararı ile görevden uzaklaştırılmıştı.
Mehmet Karababa: Mehmet Karababa, adını ilk olarak özel yetkili mahkemelerin yürürlükte olduğu dönemde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duyurdu. Ergenekon soruşturmasında tutuklanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye istemini reddeden, Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ adlı basılmamış kitabının toplatılmasına karar veren Karababa, Çağdaş Yaşamı Destekleme Davası’nın bir duruşmasında “Ben tuzluk değil, hâkimim. Tabi ki konuşurum” diye bağırmıştı. Temmuz 2016’da HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alınan 2 bin 204 hakim ve savcı arasında Karababa da yer aldı.
Resul Çakır: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye hâkim olarak görev yaptı. Hrant Dink davasına bakan mahkemenin başkanlığını yürüttü. Odatv davasının başlangıcında mahkeme başkanı olarak görev yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Aranıyor...
Kadir Kayan: TSK'nın 'Kozmik Oda'sına giren ve günlerce arama yapan hakim olarak ünlendi. 19 Aralık 2009'da, “Bülent Arınç'a suikast” iddiasıyla TSK'nin Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'na girildi. Amaca ulaşıldı, devletin gizli bilgileri FETÖ’nün eline sunuldu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kayan bu başarasından dolayı Yargıtay üyeliğine seçildi. Darbe girişiminden sonra haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak firar eden 34 Yargıtay 8 Danıştay üyesi arasında o da bulunuyor.
Osman Şanal: Erzurum Savcısı'yken CHP Milletvekili İlhan Cihaner'i Erzincan Başsavcısı olduğu dönemde gözaltına aldırmıştı. Şimdi tutuklu.
Savaş Çelik: Balyoz Davası hakimlerindendi. Meslekten ihraç edildi ve tutuklandı.
Ahmet Civelek: “Ergenekon bombaları”nı görmeden imha kararı veren hakim. Daha sonra 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak “şike” tertibinde Aziz Yıldırım’ı yargıladı.
Kazım Kahyaoğlu: İstanbul'da görülen KCK davasına bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanıydı. "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüz dinleme yönünde karar aldığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.
Hikmet Usta: Hrant Dink cinayeti davasının görüldüğü mahkemenin duruşma savcısıydı. Balyoz soruşturmalarında da görev aldı. "Selam Tevhid"de kumpas soruşturması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. İhraç edildi, tutuklandı.
Eşref Aksu: Şemdinli iddianamesi davasının görüldüğü Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakimdi. Beşiktaş'taki özel yetkili mahkemelere tayin oldu. 9. Ağır Ceza Mahkemesi üyesiydi, ihraç edilerek hakkında dava açıldı.
Hüseyin Ayar: Balyoz soruşturmasını yürüten savcılardandı. Sahte olduğu aşikâr olan sözde belgeleri delil olarak soruşturma dosyasına koymak ve bunlara istinaden iddianame hazırlamaktan dolayı ihraç edildi.
Adem Özcan: Yüzlerce kişinin yasa dışı bir şekilde dinlendiği Selam Tevhid soruşturmasını yürüten savcıydı. İhraç edildi. "Ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Hikmet Şen: Şike Davası'nın görüldüğü mahkemenin üye hakimiydi. İhraç edildi, hakkında dava açıldı.
Mehmet Uğurlu: 'Askeri Casusluk' adı verilen kumpasın görüldüğü 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimlerinden biriydi. Diğer mahkemelerde de görev yaptı. Şike Davası'nda Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların yeniden yargılanması için 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz eden hakimdi. İhraç edildi.
Mustafa Boz: Gazeteci, siyasetçi, bürokrat gibi yüzlerce ismin sahte isimlerle yasa dışı dinlendiği Selam Tevhid soruşturmasındaki dinleme kararlarında imzası olan hakimlerden biriydi. Meslekten atıldı, hakkında dava açıldı.
Vedat Dalda: Kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklayan kişi. Diğer birçok tutuklama kararına da imza attı. Önce açığa alındı, sonra ihraç edildi.
Savaş Kırbaş: Balyoz soruşturması ve davasının savcılarından biriydi. İhraç edildi, tutuklandı.
Salim Duran: Poyrazköy soruşturmasını yürüten savcıydı. İhraç edildi.
Aytekin Özanlı: Balyoz Davasnın hakimlerinden biriydi. İhraç edildi, tutuklandı.
Mehmet Berk: Şike soruşturmasını yürüten ve iddianameyi hazırlayan savcı. İhraç edildi, firarda.