Simit kebabı nasıl yapılır? Evde en kolay simit kebabı tarifi malzemeleri ve yapılışı
Simit kebabı, Gaziantep yöresine ait eşsiz lezzetler arasında yer alır. Bulgur ve kıyma ile harmanlanan simit kebabı tarifi. Mutfaklarında ilk kez bu lezzeti denemek isteyen kişiler, simit kebabı nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Peki, simit kebabı tarifi, nasıl yapılır?
Gaziantep mutfağının müthiş lezzetlerinden biri olan simit kebabını yerinde yemek en güzeli! Ama bu lezzeti evde de yapmak, sevdiklerinize mükellef bir sofra kurmak istiyorsanız, size ev yapımı nefis bir simit kebabı tarifimiz var!
Aslında harlanmış kömür ateşinde misler gibi pişen bu kebabı biz fırında pişirdik. Fırında pişirirken etinizin kurumaması için dikkat etmeniz ufak püf noktaları var. Bunlardan biri alt üst ızgarada pişirmek. Turbo ayarda pişirirseniz, etiniz kuru olacaktır.
Bir de eğer mümkünse etinizin zırh kıyması olması aslını evde de yaşatacaktır. Eğer mümkün değilse kasabınızdan kıymanızı tek çekim yapmasını isteyebilirsiniz. Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, keyfini çıkarmanız dileğiyle. Afiyet olsun!
SİMİT KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1su bardağı ince bulgur
1su bardağı ılık su
700 gram dana kıyma(tek çekim kebaplık zırh kıyması)
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1yemek kaşığı toz kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
SİMİT KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymaı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.
Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğanlı sumak ve taze ekmekle servis edin, afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com