Simpsonlar'ın sırrı çözüldü! Gerçek meğerse ne kadar basitmiş

TV tarihinin en uzun çizgi dizilerinden biri sayılan Simpsonlar her sene kehanetleri ile gündeme geliyor. Simpsonlar gerçeği nasıl biliyor? Simpsonlar'ın sırrı nedir? Simpsonlar'ın kehanetleri nasıl doğru çıkıyor? Gerçek meğerse ne kadar basitmiş...

Simpsonlar'ın sırrı çözüldü! Gerçek meğerse ne kadar basitmiş

Televizyon tarihinin en uzun soluklu çizgi dizilerinden biri olan Simpsonlar geleceği önceden tahmin ettiğine yönelik tartışmalarla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kehanetleri ile ünlü Simpsonlar'ın seneler öncesinde yaptığı tahminlerin yakın gelecekte gerçekleşmesi sosyal medyada gündem yaratırken bir YouTube kanalı sayesinde Simpsonlar’ın sırrı çözüldü. Meğerse bu kehanetlerin perde arkası ne kadar basitmiş! İşte şaşırtıcı o gerçek...

SİMPSONLAR'IN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Yıllardır ortalıkta dolaşan komplo teorilerine rağmen YouTube kanalı Chuppl, önceden tutan öngörülerin açıklamasının basit olduğunu dile getirdi. Simpsons yazarlarından David Cohen’in Harvard Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde okuduğu belirtilirken aynı zamanda matematik proseförlerinden de danışmanlık alındığı savunuldu.

Ekip, dizinin yaptığı bir tahminin gerçekleşmesinin yaklaşık 13 yıl sürdüğünü ve en doğru tahminlerin matematik diplomasına sahip yazarlardan geldiğini bile hesapladı.

Dizinin senaristlerinden Al Jean daha önceki yıllarda Metro’ya yaptığı açıklamada “Trump'ın başkan olması ya da Brezilya'nın Dünya Kupası’nı kazanması gibi diğer şeylerin çoğu bilinçli tahminlerdir.

Trump 90'lı yıllarda başkan olmayı düşünüyordu. Dünya Kupası’nda da favoriler her zaman değişkenlik gösterebilir. Yani tahmin ettiğimiz şeyler aslında sizin de gerçekleşeceğini görebileceğiniz şeyler." demişti.

Özetle, The Simpsons Conspiracy: How They Predict The Future adlı videona yazar ekibinin eğitim seviyesine dikkat çekilirken, “Diğer programların çoğunun aksine, Simpsons'ın yazım ekibi büyük ölçüde matematikten sosyal bilimlere kadar çeşitli alanlarda son derece eğitimli yazarlardan oluşuyor. Bu nedenle teknolojik gelişmelere yakın bağlantılılar ve birbirleriyle de büyük bir etkileşim içindeler” denildi.

Sonraki Haber