Sinan Ateş davasında mahkeme kararını açıkladı | Sanık Kurt, Özel’e hakaret edince salondan çıkarıldı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davaya devam edildi. Davada bugün karar açıklanıyor. İşte cezalar...

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Duruşma başlamadan önce sanıklardan Suat Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “Özgür Özel çıkmış müptezel müptezel konuşuyor. PKK’ya satmış haysiyetini. K.. seni” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kurt, duruşma başlayana kadar salondan dışarı çıkarıldı.

AVUKAT SON SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada daha sonra sanıklardan eski Cinayet Büro amiri Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl esas hakkında mütalaaya karşı son savunmasını yaptı. Duruşmanın kapalı yapılmasını istemelerinin sebebinin şov yapmak değil dertlerini anlatmak olduğunu belirten Bingöl, Aykal aleyhine haber ve açıklama yaptıklarını belirttiği bazı gazetecilerin isimlerini vererek, “Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar” şeklinde konuştu. Bingöl müvekkilinin, sanıklardan Tolgahan Demirbaş’a Sinan Ateş’in adresini verdiği iddiasını reddederek, "Sinan Ateş’in iki kız çocuğunun tek bir gözyaşında bu adamın vebali yok. Tahliye değil ev hapsi talep ediyorum. Ne ihlal eder, ne kaçar kaçırtır, ne kaçmayı kaçırtmayı gizler. Bunları yapar yaptırırsa namerttir" diye konuştu.

KESİN HÜKÜM AÇIKLANACAK

Sanıklar ve avukatlarının esasa ilişkin son savunmalarını tamamlaması sonrasında sanıkların son sözleri alındı. Sanıklardan Eray Özyağcı, "Algı operasyonlarına göre cezalandırılmak istemiyorum" dedi. Tolgahan Demirbaş ise, "Olayla alakası olmayan bir camiayı olaya karıştırmak için burada yargılanıyorum. Beraatımı istiyorum" şeklinde konuştu. Son sözlerin alınmasının ardından mahkeme heyeti saat 16.30'a kadar duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme kararını açıklamaya başladı:

Tetikçi Eray Özyağcı: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası...

Tolgahan Demirbaş: ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Azmettirici Doğukan Çep: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Vedat Balkaya: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası

Suat Kurt: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt'a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası.

Mustafa Uzunlar: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl

Aşkın Mert Gelenbey: ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl

Murat Can Çolak: 'tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl

Emre Yüksel: 'tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl

Alper Atay: suçluyu kayırma suçundan 2 yıl

Mahkeme 5 sanık hakkında da beraat kararı verdi. Zekeriya Asarkaya, Ufuk Köktürk, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy beraat etti.

Mustafa Ensar Aykal, Serdar Öktem'in dosyaları ayrıldı. Şifrelerin temini için ABD'den adli yardım istendi, 1 yıldan önce cevap verilmeyeceği tahmin ediliyor. Serdar Öktem adli kontrol kaydıyla tahliye edildi. Mustafa Ensar Aykal'ın ise tutukluluğu devam edecek.

Sanıklardan Çağlar Zorlu da tahliye edildi.

Mahkeme ayrıca duruşmada usulsüz kayıt yapanlar hakkında şikayette bulunulmasına karar verdi.

AİLEYE SALDIRI: SİNAN ATEŞ'İN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülen davanın duruşmasında Sinan Ateş'in ailesine saldırıda bulunuldu. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e bir şahıs saldırdı.

Selma Ateş, "Biz bunun yaşanacağını söyledik. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir genel başkanın yanında saldırdılar bize" dedi.

Saldırı sırasında Selma Ateş'in yanında olan Milli Yol Partisi Remzi Çayır şu ifadeleri kullandı:

"Yumruk attı. Hemen müdahale ettik. Araya Ayşe Ateş de girdi. Bizimle ilgili bir şeyler söylüyormuşsun deyip saldırdı. Sinan Ateş'in fenalaşan annesi Saniye Ateş de hastaneye kaldırıldı."

Sonraki Haber