Sinirlioğlu, Rusya'nın ‘sebebi olmadığını’ savundu NATO ve Neonazi kışkırtmasını görmezden geldi

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili, Rusya'nın "sebepsiz ve haksız" olduğunu savundu.

Türkiye'nin Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, New York'taki BM Genel Kurulu Ukrayna Acil Özel Oturumu'nda konuştu. Sözlerini tutmayan NATO'nun doğuya doğru genişlemesini, Neonazilerin ve Ukrayna Ordusu'nun 8 yıldır süren saldırılarında 14 bin sivilin hayatını kaybetmesini görmezden geldi, Rusya'nın askeri harekatının 'sebepsiz' olduğunu öne sürdü.

Feridun Sinirlioğlu, harekatı “Sebepsiz, haksız ve yakın tarihte eşi görülmemiş bir saldırganlık eylemi. Yasa dışı, gayri meşru ve kabul edilemez." diye niteledi.

8 YIL SONRA ULUSLARARASI HUKUKU HATIRLADI

Sınırların güç kullanılarak değiştirilmesinin BM'nin temel ilkelerine aykırı olduğunu belirten Büyükelçi, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı, uluslararası hukukun açık ve ciddi bir ihlalidir. Kurallara dayalı uluslararası sisteme karşı bir meydan okuma eylemidir. BM Sözleşmesine hakarettir." ifadelerini kullandı. Moskova'nın Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerini tanıma kararını eleştiren Sinirlioğlu, “Rusya'nın sözde Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetlerini tanıma kararını, Kırım'ın yasadışı ilhakını reddediyor ve iptali için çağrıda bulunuyoruz.” dedi. Rusya'nın “korkunç askeri saldırısında” başlangıcından bu yana yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Feridun Sinirlioğlu,"Şu anda, insani bir molaya ihtiyacımız var. Masum sivillerin ciddi ve geri dönüşü olmayan bir şekilde kaybedilmesini önlemenin tek yolu budur." diye konuştu.

Sonraki Haber