Sinop'ta ne yenir, ne içilir? Sinop'un en meşhur yemekleri...

Sinop'un tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Sinop'ta ne yenir, ne içilir? Sinop'un en meşhur yemekleri...

Sinop’ta damak zevkine düşkün olanlar yöreye özgü çok sayıda lezzeti keşfedebilir.

Karadeniz kıyısındaki her kent gibi Sinop’ta da denizin bereketi yemeklerinde kendini hissettiriyor. Karadeniz’in hemen her yerinde pek çok leziz deniz mahsulünü yiyebilmeniz mümkün olsa da Sinop’un yöresel özellikleri ile kaynaştırılmış balık yemekleri burada ayrı bir lezzete bürünüyor.

SİNOP'TA NE YENİR, NE İÇİLİR? SİNOP'UN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...

Sinop’un yöre mutfağının tadına doyulmaz yemeklerinin büyük bölümü ise hamur işlerinden oluşuyor. Bunların arasında üzümlü, cevizli, kıymalı ya da yoğurtlu olarak hazırlanan nokul, içi etli hamur, katlama başta geliyor. Kaşık çıkartması (mamalika), zılbıt böreği, hasuda, Boyabat ilçesinde yiyebileceğiniz sırık kebabı, taktak helvası ve ezmesi Sinop’taki diğer yöresel tatlar.

1) SİNOP MANTISI

2) İÇLİ TAVA

Karadeniz bölgesinde tüm kıyı şehirlerinin mutfağına baktığımızda hamsi bu bölgenin vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir.

3) NOKUL

Sinop kahvaltılarının vazgeçilmez böreği nokul. Görüntüsü bile ağız sulandıran nokul Sinop mutfağının hamur işi lezzetlerinden biridir.

4) SİRKELİ PIRASA

5) KATLAMA

6) ISLAMA

Islama özenle açılan ince bir hamura tavuk eti ve ceviz eklenerek oluşturulur.

7) PALAMUT PİLAKİ

8) MISIR PASTASI

9) MISIR ÇORBASI

10) MISIR TARHANASI

11) KESTANELİ İÇLİ PİLAV

Sinop’un yöre mutfağının tadına doyulmaz yemeklerinin büyük bölümü ise hamur işlerinden oluşuyor. Bunların arasında üzümlü, cevizli, kıymalı ya da yoğurtlu olarak hazırlanan nokul, içi etli hamur, katlama başta geliyor. Kaşık çıkartması (mamalika), zılbıt böreği, hasuda, Boyabat ilçesinde yiyebileceğiniz sırık kebabı, taktak helvası ve ezmesi Sinop’taki diğer yöresel tatlar.

Sonraki Haber