Sivas usulü etli nohut nasıl yapılır? Çok doyurucu ve besleyici etli nohut tarifi...

Etli nohut yemeği çok doyurucu ve besleyici olan bir yemektir. Özellikle de Sivas usulü yapılan etli nohut yemeğinin lezzeti bir başkadır. Bu yemeği mutlaka listenize almanızı öneriyoruz. Sivas usulü etli nohut nasıl yapılır? İşte tarifi!

Etli nohut yemeği birçok kişi tarafından çok sevilen bir yemektir. Çünkü hem çok doyurucu hem de çok besleyicidir. Yöreden yöreye göre içerisinde kullanılan baharatlar ve pişirme teknikleri değişebilir. Ancak Sivas usulü olarak yapılan etli nohut yemeğinin tadı bir başka olur. Siz nohut yemeğini nasıl daha kolay yapacaksınız o şekilde tarifte ilerleyebilirsiniz. Örneğin düdüklü tencerede daha rahat ve kısa sürede yapmak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ya da tencerede güzelce pişirerek de bu yemeği kolaylıkla yapabilirsiniz. Etli nohut yemeğinin yanına genelde pirinç ya da bulgur pilavı çok iyi eşlik eder. Dilerseniz bu lezzetlerle de yemeğinizi çeşitlendirebilirsiniz. O halde tarifin detaylarına geçebiliriz. Sivas usulü etli nohut nasıl yapılır? İşte tarifi!

SİVAS USULÜ ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 su bardağı kuru nohut
  • 300-400 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu

YAPILIŞI

  1. İlk olarak nohutları bir gece öncesinden suda bekletin.
  2. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve yeniden taze su ile haşlayın. Pişirme süresi 45 dakika ile 1 saat arası sürebilir. Kontrol ederek haşlayın.
  3. Başka bir tencerede sıvı yağ ile soğanları kavurun. Üzerine dana etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  4. Kavrulan etlerin üzerine biber ve domates salçasını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  5. Sarımsak, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  6. Haşlanmış nohutları bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  7. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Yemek bu şekilde yaklaşık 30-40 dakika boyunca kısık ateşte pişsin ve etler, nohutlar iyice yumuşasın.
  8. Yemeği ocaktan almadan önce son olarak limon su ekleyin.

Sonraki Haber