Sivas'ta bir ilk yaşandı! Beton üzerinde yetişti! Görenler hayrete düşüyor

Karpuz yetiştirilmeyen Sivas'ta kaldırım üzerinde kendiliğinden yetişen karpuzlar görenleri hayrete düşürüyor. 30 yıldır esnaf olan bir vatandaş 'Sivas'ta ilk defa böyle bir şey oluyor' dedi.

Karpuz üretimi denilince akla Diyarbakır, Adana gibi sıcak bölgeler akla geliyor. Ancak Sivas'ta toprak yerine betonun olduğu ortamda karpuzun yetişmesi vatandaşları hayrete düşürdü.

Mahalle muhtarı Yasin Doğruyol, bu durumun Sivas'ta iklim değişikliğinin etkilerini de gözler önüne serdiğini belirterek, "Karpuz sadece sıcak bölgelerde yetişir diye bir kaide yok artık. Belki de bu karpuz çekirdekleri, bilinçsizce atılmış ve uygun şartları bulunca kendiliğinden yetişmiş olabilir" dedi.

'İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAŞANIYOR'

30 yıldır bu civarda esnaflık yapan ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Erdal Doğan, “Muhtemelen burada karpuz yenmiş veya yukarıda ki apartmanlardan çekirdekler atılmış. Burası kaldırım ve betonun birleşim noktası. Kaldırımın üzerinde adeta minik karpuz serası oluşmuş.

Ben ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Bu her ne kadar alışık bir durum olmasa da biz inananlar için normal bir durum. Küçücük bir tohum filizlenmiş ve bu hale gelmiş” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber