Sivas'taki sel felaketi TBMM gündeminde!

Sivas’ta hafta sonunda özellikle Kangal, Altınyayla, Gürün ve Divriği’de etkili olan yoğun sağanak yağış ve dolu afete dönüştü. Köy ve beldelerdeki arazilerde ekinler büyük zarar görürken, Divriği’de oluşan selden esnaf da olumsuz etkilendi.

Sivas’ta hafta sonunda dolu ve sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Kangal, Altınyayla, Gürün ve Divriği’deki tarım arazileri dolu ve sel nedeniyle büyük zarara uğradı. Köy ve beldelerdeki ekinler büyük zarar görürken, bazı bölgelerde taşan dereler sele neden oldu. Sel suları tarım arazilerine doğru aktı.

Divriği ilçe merkezinde oluşan selden esnaf da büyük zarar gördü. Divriği’deki sel afetinde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olmasına rağmen yol kenarındaki mazgallarda gerekli bakım-temizlik çalışması yapılmadığı ve bu nedenle ilçede selin etkisinin daha çok arttığı belirtildi.

SİVAS'TAKİ SEL FELAKETİ TBMM GÜNDEMİNDE

Yaşanan sel felaketinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve M,illetvekili Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Afetlerden etkilenen tüm vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileğini ileten Karasu, ekonomik olarak zaten zor günler yaşayan çiftçi ve esnafın, oluşan yaralarının bir an önce sarılması gerektiğini vurguladı. Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a özetle şu soruları sordu:

◾️ Sivas’ta meydana gelen afetlerden dolayı her bir ilçe ayrı gösterilmek üzere yapılan hasar tespitleri nelerdir? Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına yapılan faaliyetler nelerdir?

◾️ Dolu ve sel nedeniyle tarımsal alanlarda oluşan zararın boyutları nelerdir?

◾️ Divriği ilçesinde meydana gelen sel afetinde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olmasına rağmen yol kenarındaki mazgallarda gerekli bakım-temizlik çalışması yapılmadığı için selin etkisinin daha çok arttığı doğru mudur? İlçede KGM sorumluluğu olan yollarda en son bakım-temizlik vb. çalışmaları ne zaman yapılmıştır?

◾️ Her bir ilçe ayrı gösterilmek üzere zarar gören tarım alanlarının kaçı TARSİM kapsamındadır? Zorunlu sigorta kapsamında olmayan üreticilerin de zararlarının giderilmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Olacak mıdır?

◾️ Afetler nedeniyle dükkanları, ekinleri zarar gören, hayvanları telef olan çiftçilerin ve esnafların uğradığı mağduriyetleri giderilmesi için yaptığınız çalışma var mıdır? Olacak mıdır?

◾️ Zarar gören esnaf ve üreticilerin yeniden üretime başlaması için verilecek destek var mıdır? Var ise içerikleri nelerdir?

İŞTE SEL FELAKETİNDEN GÖRÜNTÜLER...

Sonraki Haber