Sivilcelerden tek seferde kurtulmak mümkün! Pürüzsüz bir cilt için...

Ergenlik döneminde ortaya çıkma eğiliminde olan sivilceler, yağlı cilde sahip kişilerde 30'lu ve hatta 40'lı yaşlara kadar devam edebilir. Akne için kullanılan bazı ilaçların yan etkileri çok fazladır. Cilt kusurlarından kurtulmak isteyenler için sizler için doğal bir çözüm hazırladık.

Akne sorunları zamanla dayanılmaz hale gelebilir. Önemli bir parti ya da özel gün için hazırlanan kişilerde yüz, sırt, göğüs gibi bölgelerde sivilce sorunu gelişebilir. Ergenlikte ortaya çıkan bu sorun yetişkinlikte de ortaya çıkar. Akneye karşı en etkili maskelerin tarifleri haberlerde bulunabilir.

MÜKEMMEL BİR CİLT HERKESİN HAYALİDİR AMA...

Tıkanmış gözenekler, ciltte artan yağ üretimi nedeniyle aknenin en yaygın nedenidir. Elbette stres faktörleri de göz ardı edilmemelidir. Birçok insan aynaya baktığında daha mükemmel bir yüz görmek ister. Sivilce izlerinden doğal yollarla kurtulmak mümkündür.

İŞTE SİVİLCE İÇİN BAL MASKESİ TARİFİ

Balı bir kaseye koyun. Üzerine tarçın serpin ve limon suyunu sıkın. Homojen bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ve temiz cilde uygulayın. 15-20 dakika sonra maskeli bölgeyi ılık su ile yıkayın. Maskeden sonra nemlendirici de kullanabilirsiniz.

AKNE OLUŞUMUNU ÖNLEMEK İÇİN BUNLARI YAPMALISINIZ

Cildinizi düzenli olarak (günde 2-3 kez) su ve nemlendirici sabunla yıkayın. Tahrişe neden olabileceğinden sert temizlik maddeleri kullanmayın.

Cildinizi nemli tuttuğunuzdan emin olun.

Su tüketiminizin farkında olun.

Yüzünüze dokunmaktan kaçının.

Sivilceyi patlatmayın.

AKNELİ CİLT BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

Yüz, özel bir sabun veya temizleme jeli solüsyonu kullanılarak günde iki kez yıkanmalıdır. Akne eğilimli ciltler lekelenmeye yatkındır, bu nedenle yağsız bir güneş koruyucu kullanılmalıdır. Bu kremler cildi nemlendirir ve iltihaplanmayı önler. Akne ilaçlarının neden olduğu kuruluk ve tahrişle mücadele etmek için yağsız nemlendiriciler kullanılabilir. Komedonları veya sivilceleri patlatmayın. Komedonları temizlemek için dermatolog, komedonları boşaltmak için özel bir komedon başlığı kullanarak kimyasal bir soyma işlemi gerçekleştirir.

Sonraki Haber