Siyah maske ne işe yarar? Siyah maske nasıl kullanılır?

Cilt bakımında siyah maskeler oldukça sıklıkla kullanılıyor. Siyah maskelerin özellikle gözenek ve siyah nokta problemlerine iyi geldiği biliniyor. Peki siyah maske ne işe yarar? Siyah maske nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar!

Siyah maskeler son dönemlerde cilt bakımında oldukça yaygınlaşmaya başladı. Siyah maskeler hem kil maskesi formunda hem de soyulabilir maske formunda olabiliyor. Eğer siyah nokta ve gözenek problemlerinden şikayetçiyseniz siyah maskeler sizin için güzel bir çözüm yolu olabilir. Peki bu siyah maskeler ne işe yarıyor? Siyah maskeleri nasıl kullanıyoruz? Merak ettikleriniz için işte ayrıntılar!

SİYAH MASKE NE İŞE YARAR?

SİYAH NOKTALARI TEMİZLER

Siyah maskeler, cildin yüzeyindeki gözeneklerde biriken yağ, kir ve siyah noktaları çekme yeteneğine sahiptir. Bu, ciltteki fazla yağı ve gözeneklerin tıkanmasını azaltmaya yardımcı olur.

ÖLÜ HÜCRELERİ GİDERİR

Siyah maskeler, cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri nazikçe çıkarmaya yardımcı olur. Bu, cildin daha parlak ve canlı görünmesine katkıda bulunur.

DAHA TEMİZ BİR CİLT SUNAR

Siyah maskeler uygulandığında, cilt yüzeyini temizlemek ve pürüzsüzleştirmek için kullanılır. Bu, cildin daha temiz ve ferah hissetmesine yardımcı olur.

SİYAH MASKE NASIL KULLANILIR?

  1. Siyah maskeyi kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin.
  2. Maskeyi yüzünüze dikkatlice ve eşit bir şekilde uygulayın ve 15-30 dakika arası kurumasını bekleyin.
  3. Maske tamamen kuruduğunda, dikkatlice maskeyi yavaşça cildinizden çekmeye başlayın.
  4. Maskenin çıkarılmasının ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve maskenin kalıntıları temizleyin.
  5. Siyah maskeler genellikle haftada bir veya ihtiyaca bağlı olarak kullanılır.

Sonraki Haber