Siyah sarımsağın faydaları nelerdir? Siyah Sarımsak ve beyaz arasında nasıl farklar var?

Fermente yöntemiyle elde edilen siyah sarımsak yüksek oranda antibiyotik özlüdür. Yüzyıllardır tüketilen siyah sarımsak hakkında merak edilenleri derledik. Peki Siyah sarımsağın faydaları nelerdir? Siyah Sarımsak ve beyaz arasında nasıl farklar var?

Beyaz sarımsak, yemeklerimizin içerisinde veya yanında tüketmekten vazgeçemediğimiz mükemmel bir şifa kaynağıdır. Ülkemizde Kastamonu ve Balıkesir'de yaygın olarak yetiştirilmektedir ana vatanı ise Batı Asya'dır. Antioksidan bakımından zengin yapısıyla vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen sarımsağın bakteri ve virüslere karşı vücut direncini korumaktadır. Kemik, cilt ve saç sağlığı üzerindeki faydaları anternatif tıp uzmanlarınca da onaylanmıştır. 



DR. ENEDER SARAÇ'IN TANIMIYLA: 

B ve C vitamini içeriyor. Yorgunluk ve halsizliği gideriyor, beyin hücrelerini koruyor, kansere karşı koruyor, cilt sağlını destekliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını destekliyor. 


SİYAH SARIMSAĞIN ANTİOKSİDAN ORANI DAHA YÜKSEK 

Siyah sarımsak aslında 30-40 gün civarın  beyaz sarımsağın orta ısıya maruz bırakılarak fermantasyon geçirmiş halidir.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Fermente edildiğinden içeriğinde normal sarımsağın 10 katı daha antioksidan ve antibiyotik barındırır.
     
  • Hücreleri hızla onararak yorgunluk ve halsizlik durumlarını ortadan kaldırır.

  • Besinlerde nadiren bulunan C ve B vitaminleri bakımından zengin olan siyah sarımsak organları yenileyerek hastalıklar yakalanma riskini azaltır. 

  • Kandaki şekeri kontrol altına alır ve diyabet riskini düşürür. Bu yüzden uzmanların tüketimini sık sık tavsiye ettiği bir besindir.
     
  • Sinir hücrelerini güçlendirerek hafıza kaybını engeller. Güçlü hücreler sayesinde iyileşme sürecini artırır. 

  • Selenyum sayesinde tansiyonu azaltarak felç inme risklerini azaltır. Baş ağrısını engeller. Kan basıncını dengeler. 
Sonraki Haber