Sokak röportajlarına yasak mı geliyor? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı...
AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, 'Sokak röportajları yasaklanacak mı?' sorusunu yanıtladı. Bakan Tunç, 'Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır.' ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sık sık gündem olan sokak röportajları ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri öncesinde konuşan Bakan Tunç, "Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Ama siz halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız tabii yargı devreye girer. Bunun suç olup olmamasını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır." ifadelerini kullandı.
Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Bu tabi yargı kararları. Hatalı olma sonucunda düzeltme mekanizma var. Yargı değişik kararlar alıyor. Sosyal medyayı kullanan vatandaşlarımız ya da sokak röportajında yapılanlar konuşurken düşünce özgürlüğü demokratik bir ülkede çok önemli ancak bu konuşma başkalarının hak ve özgürlüğünü ihlal edecek şekildeyse ceza kanunlarında bunun yaptırımları var. Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili olarak bunun sebebi var. Katalog suçlarla ilgili görüşmeler gerçekleşti, bu sorun aşıldı ve Instagram açıldı.
Bizim çocuklarımız çok önemli. Roblox'un kapatılmasıyla ilgili bazı siyasetçilerin şikayetleri oldu. Burada çocuklarımızı mı düşüneceğiz şirketi mi düşüneceğiz. Devlet bu konuda tedbirleri alır. Sosyal medyada suç işleyeceklere önlemlerin de alınması gerekir.
'BASIN YOLUYLA HAKARET DE SUÇTUR'
Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Basın yoluyla hakaret de suçtur, yüz yüze yaptığınız hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünün kapsamını biz geçen senelerde yaptığımız değişikliklerle genişlettik. Eleştiri açıklamalarının suç olmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Ama siz halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız tabii yargı devreye girer. Bunun suç olup olmamasını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır.