Sokakta yaşayan 287 vatandaşa yuva

İstanbul Valiliğinin evsizlere yönelik uygulamasından 287 vatandaş yararlandı. Çalışmayla, evsiz vatandaşların barınma ve meslek edinme sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda 23 Eylül’den bu yana 39 ilçede emniyet, Jandarma, Zabıta ve ilgili birimlerin saha ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda 287 evsiz vatandaş, kamu kurum kuruluşlarının evsizler için oluşturduğu merkezlere ya da otellere yerleştirildi. Kullandıkları baraka, kulübe vb. yerler ise ekipler tarafından toplandı. Tedavi süreçlerinin ardından evsiz vatandaşlar için rehabilitasyon süreci başlayacak. Rehabilitasyon sürecinin sonrasında ise talep edenler ilgi duydukları meslek edindirme kurslarına alınacak. “Hiç Kimse Sokakta Kalmasın” uygulamasına başvurular 112 ihbar hattı üzerinden yapılabiliyor.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Fatih ve Eyüpsultan ilçelerindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları, evsizlerin bakım ve rehabilitasyon süreçlerinde yer almak için İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. Gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından, başvuruda bulunan sivil toplum kuruluşları da evsiz vatandaşların rehabilitasyon süreçlerinde yer alacak.

Sonraki Haber