SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti! Yaşanan arıza mı, yoksa gösterinin bir parçası mı?

TEKNOFEST etkinliğindeki SOLOTÜRK gösterisi nefes kesti! Uçak bir anda aşağı doğru dalışa geçtikten sonra yükseldi. Peki bu durum bir arıza mıydı yoksa gösterinin bir parçası mı? İşte ayrıntılar...

Bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde SOLOTÜRK yine nefes kesen bir gösteriye imza attı. Her TEKNOFEST etkinliğinin olmazsa olmazları arasında sayılan SOLOTÜRK'ün gösterisi bu defa yürekleri ağıza getirdi. Gösteri sırasında yaşanan olayın arıza mı yoksa gösterinin bir parçası mı olduğu tartışma yarattı. İşte konunun ayrıntıları...

TECRÜBELİ SOLOTÜRK PİLOTU FACİAYI ÖNLEDİ 

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yılda SOLOTÜRK gösteri ekibi yerini aldı. Herkesin yüreği ağzında izlediği gösteride enteresan bir olay yaşandı. Gösteri sırasında çekilen video görüntülerine yansıyan o anlarda uçağın kısa bir an için aşağı doğru dalışa geçtiği kaydedildi.

Daha sonrasında ani bir manevra yapan uçak tekrardan irtifa kazanmaya başladı. Alanda bulunan yurttaşlar ilk etapta bu manevrayı gösterinin bir parçası sandı. Ancak SOLOTÜRK’ün gösteri yaptığı irtifalara bakıldığında bu manevranın uçakta yaşanan bir arızadan kaynaklı olabileceği iddia edildi. 

Yaşanan olay sonrasında uçak İncirlik Üssü’ne güvenli iniş yaptı. Hemen ardından alanında uzman ekipler uçak ile ilgili inceleme başlattı. Shiftdelete'te yer alana habere göre ilk gelen yorumlarda  uçağın ters dalış yaparken kısa süreli irtifa kaybı yaşadığı kaydedildi. Tecrübeli SOLOTÜRK pilotunun büyük bir soğukkanlılık ve ustalık ile uçağı tekrardan normal irtifasına ulaştırdığı ifade edildi.

Olaya dair başka bir yorum ise bu durumun ters kumandadan kaynaklandığı yönünde oldu. Uçak uçuş emniyeti kuralları gereğince incelemeye alındı. Konunun netlik kazanması için yetkililerin raporu hazırlayıp açıklaması bekleniyor.

Sonraki Haber