Malatya'da art arda depremler! İşte 13 Ağustos AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün saat 16:39'da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 16:40'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi!

AFAD özellikle gerçekleşen 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından başta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizde en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Son olarak AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta deprem oldu. Peki, en son deprem nerede kaç büyüklüğünde oldu?

MALATYA'DA ART ARDA DEPREMLER!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi, yaşadığı bölgede sarsıntı hissedenlerin gündeminde yer alıyor. Son olarak dün Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39'da 4,8, saat 16.40'ta 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.39'da merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,35 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Saat 16.40'ta ise yine aynı yerde bu kez 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem ise 7 kilometre derinlikte kaydedildi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ
KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan deprem açıklaması: "Yeni bir yırtılma olabilir"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 1 dakika arayla meydana gelen 4.8 ve 4.5 büyüklüğündeki iki depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmelerde bulundu.

"YENİ BİR YIRTILMA OLABİLİR"

Ercan, X hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"2023.08.12 Saat 16:39 YAKINCA-YESILYURT (MALATYA) M4,9 büyüklüğünde 5 km odakta olan deprem 8 indeki M5,3 un artışı değildir. Yeni bir yırtılma olabilir. 6 Şubat depreminin artçısıdır."

Sonraki Haber