Son şampiyon bu sezondan da umutlu

FIM Superbike Dünya Şampiyonası'na üçüncülük derecesiyle başlayan son şampiyon Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda etabında birincilik hedefliyor.

Sezona, 9-10 Nisan'da İspanya'daki MotorLand Aragon Pisti'nde başlayan Razgatlıoğlu, ilk ve ikinci yarışı üçüncü sırada tamamladı. Razgatlıoğlu, 22-24 Nisan'da sezonun ikinci ayağının koşulacağı Hollanda'daki Assen Pisti'nde birincilik için gaza basacak.

Hazırlıklarını Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu ile sürdüren Razgatlıoğlu, hedefine emin adımlarla ilerliyor.

GELECEK YARIŞLAR DAHA DA İYİ OLACAK

Milli motosikletçi, şampiyonlukla bitirdiği geçen sezona çok iyi bir başlangıç yapamadıklarını, bu sezon ise ilk yarışa güzel başladığını ve üçüncülük derecesiyle podyumda yer aldığını belirterek, “Daha sonraki yarışlar bizim yarışlarımız diyebiliriz çünkü İspanya'daki ilk yarışımızda hem motosiklet hem de bizler çok hızlı değildik. Geçen seneye göre baktığımızda tabii ki bir gelişim vardı ama yine de çok güçlü değildik.” diye konuştu.

Razgatlıoğlu, diğer pistlerde daha güçlü olduklarını dile getirerek, bundan sonraki yarışlarda daha büyük başarılarla sezona devam edeceklerini kaydetti. Başarılı sporcu, şunları söyledi: “Geçen sezona göre baktığımızda şu an gayet iyi durumdayız. Sezonun ortasında inşallah geçen seneden daha avantajlı oluruz. İspanya'dan sonra diğer pistler, bizim daha iyi motosiklet kullandığımız ve kendimizi daha iyi hissettiğimiz pistler. Bu yüzden güzel başladık, inşallah devamı daha iyi olur.”

‘BU SENE FARKLI BİR SENE’

Hazırlıklarının iyi gittiğini belirten Razgatlıoğlu, yoğun tempo ile çalıştığını dile getirdi. Başarılı motosikletçi, yoğun antrenmanların bu işin bir parçası olduğunu belirterek, “Aslında bu bizim için daha güzel. Yani yorulmak, antrenmanın bir parçası. O yüzden benim daha çok hoşuma gidiyor. Antrenmanlarımızı neredeyse yarış gibi yapıyoruz, yarıştaymışız gibi hazırlanmamız gerekiyor. Geçen sezon Hollanda'daki yarışı çok iyi pozisyonda bitirmemiştik çünkü son yarışta başka bir sporcunun çarpması nedeniyle yarış dışı kalmıştık. İnşallah bu sene daha iyi başarılar elde etmeye çalışacağım çünkü bu sene farklı bir sene. Her yarış kendimizi daha da çok geliştiriyoruz. Hollanda yarışından umutluyum.” değerlendirmesini yaptı.

Sonraki Haber