Sonbahar yağmurları sele dönüştü

Sele dönüşen yağmurlar ekili alanlara zarar verirken şehir merkezlerinde de zarara yol açtı. Bir kaç gündür etkili olan yağmurlar Karadeniz bölgesinden sonra Diyarbakır ve Adana'da da etkili oldu

Cuma gününden bu yana yağan yağmur yurdun birçok yerinde sele dönüştü. Şehir merkezlerinde ve ekili alanlarda zararlara neden oldu. Karadeniz illerinde etkili olan yağışlar Diyarbakır ve Adana bölgesinde de görüldü. İşte yurt çapındaki yağış durumu:

TRABZON

Trabzon'da önceki gün etkili olan yağışın ardından taşkın ve heyelan meydana gelen ilçelerde temizlik çalışmaları devam ediyor.

Sürmene ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi'nde yağıştan etkilenen iş yerleri ve evlerin zemin katlarındaki temizlik çalışmaları sürüyor. İş makineleriyle, mahalle merkezinden geçen dere içerisinde oluşan hafriyatı kaldırma çalışması da yapılıyor.

Araklı ilçesinde sağanak sonrasında derelerin taşması sonucu su basan Özgen Mahallesi'ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesinin de aralarında bulunduğu binaların zemin katlarından yapılan su tahliye işlemlerinin ardından balçıklar temizleniyor.

İş yerlerini su basan vatandaşlar, belediye ekipleriyle suyu tahliye etmeye çalışıyor. Ekipler, tıkanan rögarların açılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

SÜRMENE: KAYIP ARANIYOR

Trabzon'un Sürmene ilçesinin Çavuşlu Mahallesi'nde önceki gün etkili olan sağanağın ardından evinden camiye gitmek için ayrılan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, dün de devam etti. Kara, hava ve denizden sürdürülen çalışmalardan bir sonuç alınamadı.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de merkeze bağlı Ahılı köyünde etkili olan sağanak, su baskınlarına neden oldu. Köyde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle sel meydana geldi, Ahılı Deresi taştı. Sel nedeniyle bazı bahçeleri su bastı, dere üzerinde bulunan bazı köprü ve bahçe duvarları yıkıldı. Yağış sırasında bahçedeki evlerinde mahsur kalan anne ve çocuğu da Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

ADANA

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, fırtına nedeniyle damı ve balkonu kısmen yıkılan evde hasar oluştu. İlçede dün sağanakla etkili olan fırtınada, Akıncılar Mahallesi'ndeki 2 katlı evin damı ve balkonu kısmen yıkıldı.

DİYARBAKIR

Sağanak nedeniyle merkez Kayapınar ilçesinde bazı cadde ve sokaklar ile Diyarbakır- Elazığ kara yolunda su taşkınları yaşandı, sürücüler trafikte ilerlenmekte zorlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kavşaklarda su tahliye çalışması yürüttü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Diyarbakır ve çevresinde gök gürültülü sağanağın aralıklarla etkili olmasının beklediğini bildirdi.

BİTLİS

Bitlis'in Ahlat ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve taşkınlara neden oldu. İlçede cumartesi sabah saatlerinde başlayan sağanak, öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. Birçok mahallede sel ve taşkınlar nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, caddelerde su ve çamur birikintileri oluştu. Bazı tarım arazilerin de zarar gördüğü mahallelerde belediye ekipleri, su ve çamuru tahliye etmek, sokakları yıkmak için çalışma başlattı.

VAN

Van'ın Saray ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve taşkınlara neden oldu. Önceki gün il genelinde başlayan sağanak yer yer şiddetini arttırdı. Saray ilçesinde kuvvetli sağanak, sel ve taşkınlara neden oldu. Derelerin taşması sonucu, birçok evi su bastı, araç ve bahçeler zarar gördü.

ŞANLIURFA

Cumartesi günü akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evleri su bastı ve bahçelerde toplanan fıstıklar sular altında kaldı. Birçok vatandaş damlarda ve evlerin çatısında kurutmaya bıraktıkları domates ve biberleri toplama telaşına düştü. Fıstık hasadı nedeniyle bahçelerde toplanan onlarca ton fıstık ise sel suları altında kaldı.

HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Orta ve Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, dün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanaklar, Samsun'un doğusu ile Ordu ve Giresun'un kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olacak.

Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların, bugün gece saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Sonraki Haber