Sonbaharda bu çiçekleri ekerseniz birkaç haftada coşuyor! İşte sonbaharda ekilmesi gereken çiçekler…

Çiçeklerin genellikle ilkbahar ya da yaz aylarında ekildiği fikri oldukça yaygın. Bu fikrin zihinlere yerleşmiş olmasında çiçeklerin içimize ısıtan, güzel günleri çağrıştırmasının etkisi olabilir. Buna karşın çiçek yetiştiriciliğinin bu iki mevsimle sınırlı kaldığını söylemek mümkün.

Sonbahar, kahverengi ve tonlarının egemen olduğu kartpostalları andıran bir mevsim. Genellikle bu mevsim dökülen yapraklarla anılır. Ancak sonbaharın bu büyüleyici atmosferini tamamlayan birbirinden renkli çiçekler de bulunuyor. Şimdi sonbaharda hayat bularak yaşam alanlarınıza da canlılık getirmeyi hedefleyen çiçeklerle tanışma vakti.

Parlayan yıldız misali: Güneş şapkası

Güneş şapkası; hem görünümü hem canlılığıyla kendini fark ettiren bir çiçek türü. Ana vatanı Kuzey Amerika olan güneş şapkası, eylül ayında çiçeklenir ve büyüdükçe güneş sarısı bir renge kavuşur. Çiçeklerinin ortasında yer alan kısım ise kahverengi olur. 30 ila 60 cm uzunluğuna ulaşabilen güneş şapkası, balkonda ve bahçede yetiştirilmeye uygun.

Sonbaharın en renkli sembolü: Krizantem

Papatyagiller familyasının bir üyesi olan krizantem ya da diğer adıyla kasımpatı, yaklaşık 30 kadar farklı türe sahip. Pembe, beyaz ve sarı renkler barındıran kasımpatı, genellikle kasım aylarında açtığı için bu ismi alır. Her ortamda kolay ve zahmetsiz bir biçimde bakılabilen renkli çiçek türünün büyüklüğü ise 50 ila 150 cm arasında değişiklik gösterir.

Parlak ve renkli: Leylak

Çeşitli park ve bahçelerin süslenmesinde sıkça kullanılan leylaklar, zeytingiller familyasından. Nemli alanlarda daha kolay yetişen leylaklar, -10 derecelik soğuk hava şartlarına kadar dayanıklılık gösterebiliyor. Leylakların ayrıca 20'ye yakın türü bulunur ve boyları da 3 ila 4 metreye kadar ulaşabilir.

Sonbahardan yaza uzanan canlılık: Çuha çiçeği

Eylül ya da ekim aylarında ekilen çuha çiçeği, canlı yapısını ve göze hitap eden renkli duruşunu mayıs ayına kadar muhafaza etmeyi başarıyor. Primula ve onbiraylık gibi isimlerle de bilinen çuha çiçeğinin çiçek açarak renklenmeye başlaması ise kasım ayında gerçekleşiyor. Aynı zamanda dayanıklı bir balkon çiçeği olan primula, ışığı seven bir tür. Primulaceae familyasının üyesi olan çuha çiçeği, balkonunda rengârenk bir görüntü isteyenleri memnun edebilir.

Sonraki Haber