Soner Polat Parti Okulu başladı

Vatan Partisi’nin Parti Eğitimi Bürosu, düzenlediği Soner Polat Parti Okulu’nun ilk sınıfının ilk dönem derslerini tamamladı!

Vatan Partisi uzun zamandır hazırlığını yaptığı sistemli ve kurumsallaşmış parti okullarına ilk adımı İstanbul’da attı. 30 Eylül 2019’da kaybettiğimiz Amiral Soner Polat’ın ismi parti okuluna verildi.

SINIFA 'ÖZAY GÖKÇE' ADI VERİLDİ

Vatan Partisi’nin iktidar yürüyüşünde önder görevler alan İstanbul merkezli olmak üzere Marmara Bölgesi kadroları beş dönemden oluşacak parti okulunun ilk dönemini 9-10 Nisan 2022 tarihlerinde Kadıköy Erkan Yücel Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlerle tamamladı. Oluşturulan bu sınıfa 2 Mart 2022’de hayatını kaybeden Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Özay Gökçe’nin adı verildi.

Parti Okulunun ilk döneminin ilk gününde Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek “Bilimsel Sosyalizm ve Bilim” ile “Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi” derslerini verdi. Bilim ve sosyalizm ilişkisi, ezilen milletlerde devrim formülü ve Vatan Partisi’nin iktidar stratejisinde %35’lik kararsızların önemi vurgulandı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın verdiği “Vatan Partisi’nin Örgütlenme Stratejisi ve İlkeleri” dersinde ise, partinin örgütlenme anlayışları işlendi.

İKİ GÜN DEVAM ETTİ

İkinci gün ise, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek’in “Türk Devrim Tarihi” dersiyle başladı. 1838 İngiliz Ticaret Antlaşması’yla başlayan Tanzimat sürecinden 2022 yılına kadar devrimci ve karşıdevrimci dönem bu derste özetlendi. Şule Perinçek’in ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan’ın “Üretim Devrimi Programı ve Üretim Devrimi Kurultayları Dersleri” işlendi. Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi Programının hayata geçmesinin milli ve milletlerarası düzlemde zemini olduğu ve Üretim Devrimi Kurultaylarıyla üreticilerin milli hükümetine giden yolun köşe taşlarının inşa edildiği vurgulandı. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Ferit İlsever’in “NATO’nun Günümüzdeki Yöntemleri, Savaş Hileleri ve Psikolojik Savaşla Mücadele” dersinde ise, NATO’nun tarihsel görevi ve Türkiye içindeki yapılanması aktarılırken NATO’dan çıkmanın milli bir görev olduğu ve Vatan Partisi’nin bu konuda attığı adımlar işlendi.

İkinci günün son dersi Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel ile Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen’in iki haftadır süren “Tarihi Bina İçin Göreve Kampanyası” oldu. Derslerin ardından Vatan Partisi Parti Eğitimi Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca’nın önderliğindeki dönem değerlendirme toplantısıyla Soner Polat Parti Okulu’nun Özay Gökçe sınıfının ilk dönem dersleri sonlandırıldı

Sonraki Haber