Soner Yalçın'dan AK Parti'ye uyarı: Tehlikenin farkında değil

Soner Yalçın, 'Bizim ülkemizde darbe paranoyası var. Genç teğmenlerin yemini, kılıçları hezeyana yol açtı. Türk ordusuna yönelik ikinci kez CIA/FETÖ kumpasını hayata geçiriyorlar' ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nin ardından mezun olan teğmenlerin, kılıçlarıyla ettikleri yemine "darbe" imasında bulunan söylemler gündem oldu. Oda TV İmtiyaz Sahibi- Gazeteci Soner Yalçın ise Sözcü Gazetesi'ndeki yazısında "Türk Ordusuna yönelik yönelik ikinci kez CIA/FETÖ kumpasını hayata geçiriyorlar" uyarısında bulundu.

AK Parti'nin "tehlikenin farkında olmadığını" ifade eden Yalçın'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

CIA Kişilik Analizi ve Politik Davranış Merkezi kurucusu Dr. Jerrold M. Post ile Beyaz Saray danışmanlarından Robert S. Robins kitap yayınladı: Politik Paranoya: Nefretin Psikopolitiği… Kitap bilimsel değildi, psikolojik harp amacıyla yazılmıştı ve solcu entelektüel kuşkuları politik paranoya ile açıklıyordu.

(...)

Uzatmayayım, kaba indirgemeci “bilim adamı” kılığına bürünmüş istihbaratçıların yazdığı kitap dünyanın dört yanında yayınlandı. Türkçeye 2001 yılında çevrildi ve FETÖ’nün propaganda kaynağı oldu. Polis akademisi çalışmalarında bile kullanıldı: Başta ulusalcılar olmak üzere cemaatlerinden şüphe eden herkes politik paranoyak idi. Ki, o dönem AKP iktidarı da aynı görüşteydi! Bariz bir psikiyatrik hastalığı bulunan F. Gülen kutsallaştırıldı!

Dedik; FETÖ, CIA/Gladio örgütlenmesidir… Dedik; FETÖ, devleti ele geçiriyor… Dedik; FETÖ,Türk Ordusuna kumpas yapıyor… Dedik; FETÖ, darbe yapacak… AKP dinlemedi: “Başı secdeye değenden zarar gelmez.”

(...)

Sormalıyım:
"Sadece iktidarı isteyen FETÖ müydü? Eleştirilemeyen, tartışmasız bir otoriteye ve gerçeğin tekeline sahip başkaları yok mu? Bunlar ile hâlâ yüzleşemiyor AKP… Tehlikenin farkında değil…

Öte yandan bizim ülkemizde darbe paranoyası var. Genç teğmenlerin yemini, kılıçları hezeyana yol açtı. Türk ordusuna yönelik ikinci kez CIA/FETÖ kumpasını hayata geçiriyorlar: Asıl bu yaptıklarının teşhisi politik paranoyadır."

Sonraki Haber