'Sonucu milliyetçi seçmen belirleyecek'

CHP ve DEM Parti merkezleri bir süredir yerel seçim işbirliğinin yollarını arıyor. İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Hatay gibi şehirlerde DEM Parti'nin ilçe belediyeleri karşılığında CHP'yi desteklemesinin gündemde olduğu ifade ediliyor.

İstanbul'da Esenyurt ve Adalar, Mersin'de Akdeniz, Çanakkale'de Gökçeada gibi ilçelerin isimleri dolaşıyor. CHP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı DEM Parti ile işbirliği, araştırma şirketlerinin de konusu oldu. Area Araştırma Şirketi Başkanı Murat Karan, DEM Parti ile olası işbirliğinin CHP'ye İstanbul'u kaybettireceğini savundu. Karan, sonuçları milliyetçilerin tayin edeceğini öne sürdü.

'CHP'Yİ BEKLEYEN TEHLİKE'

Murat Karan “CHP'yi önümüzdeki süreçte bekleyen en önemli tehlike DEM Parti'yle açıktan gireceği işbirliğidir." dedi. "CHP, Esenyurt'u açıktan DEM Partisi'ne bırakabilir mi?" sorusunu da yanıtlayan Karan, önceki gün Fatih Atik'in sunduğu Ankara Masası Youtube programında şunları söyledi: “Bırakırsa İYİ Parti ve Zafer Partisi'ne ciddi bir oy alanı ortaya çıkar. Ekrem Bey de yüzde 35'lerde kalır. AK Parti de yüzde 45'le seçimi rahat rahat kazanır.

İstanbul'da DEM Parti'nin oyu son seçimde yüzde 8'di. MHP yüzde 6, İYİ Parti yüzde 8, Zafer Partisi yüzde 2, BBP yüzde 1. Yüzde 17-18 milliyetçi tabanın oyları var. CHP ve AK Parti tabanındaki milliyetçi oyları da içine katarsak İstanbul'a seçim sonucunu HDP'nin belirlemeyeceğini milliyetçi seçmen vura vura gösterdi. Aynısı şu anda İstanbul'da söz konusu. İstanbul'da milliyetçi seçmen seçim sonuçlarını belirleyici bir oy oranına sahip. Ben böyle bir şey yapabileceklerini sanmıyorum."

Sonraki Haber