Soykırımcı İsrail, Gazze'de en az 710 bebeği yaşamdan kopardı

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 226 Filistinli yaşamını kaybederken 95 bin 413 kişi yaralandı ve 10 bin Filistinli de kayboldu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerden çok sayıda kişinin cesedi bombaların etkisiyle eriyor veya İsrail askerlerinin engellemeleri nedeniyle hastanelere ulaştırılamıyor. Sağlık Bakanlığı, hastanelere ulaştırılan cesetlerin kimlik tespitini yapabilirken, yıkılan binaların enkazında kaybolan, cesedi deforme olan veya engellemeler nedeniyle hastaneye ulaştırılamayan çok sayıda kişi bulunuyor.

İSRAİL GAZZE’DE EN AZ 710 BEBEĞİ KATLETTİ!

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı, 7 Ekim 2023-31 Ağustos 2024 tarihlerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin kimliklerinin yer aldığı listede İsrail ordusunun katlettiği 11 bin 983'ü reşit olmayan, 34 bin 344 Filistinlinin ismine yer verildi.

Listede, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 1 yaş altı en az 710 bebeği öldürdüğüne dikkati çekildi.

Gazze'de İsrail saldırılarında öldürülenlerden kimliği tespit edilen kadınların sayısının 6 bin 297 olduğu aktarıldı.

İsrail saldırılarında can veren Filistinlilerden yüzde 60'ını kadınlar, çocuklar ve yaşlıların oluşturduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca listede, 60 yaş üstü 2 bin 734 Filistinlinin ismi de yer aldı.

SALDIRILAR 345 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR!

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, 345 gündür devam eden saldırılarla ilgili bilgi paylaştı.

Basal, açıklamasında İsrail saldırılarının Gazze Şeridi'nin Kuzey, Orta, Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerindeki çeşitli bölgelerde yoğunlaştığını kaydetti.

İsrail'in pazartesi günü boyunca devam eden saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 35 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirten Basal, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yemeklik mutfak gazı girişine engel olduğunu vurguladı.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Al Tartory ailesine ait bir eve düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıda çocukların da bulunduğu hayatını kaybedenlerin naaşı, cenaze işlemleri için kamptaki El-Avde Hastanesi'ne getirildi.

İSRAİL GAZZE'DE BİR EVİ BOMBALADI

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda "Muharib" ailesine ait evi hedef aldığını duyurdu.

Basal, İsrail ordusunun saldırısında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 226 Filistinli öldü, 95 bin 413 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İSRAİL GAZZE'YE GECE SALDIRDI

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu gece boyu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kenti ve El-Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin Es-Sabra bölgesi ile Es-Sahaba Caddesi'ne saldırılar düzenledi.

Deyr el-Belah'ın güneyindeki El-Bereke bölgesinde yerinden edilen sivillerin çadırlarına düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü.

Sabra bölgesinde "Eş-Şami" ailesinin evine düzenlenen saldırıda şu ana kadar 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Sahaba Caddesi'nde "Eş-Şubeki" ailesinin evini hedef alan saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bureyc Mülteci Kampı'nda 12. Blok'a düzenlenen saldırıda da ölen ve yaralananlar oldu. İsrail güçleri, enkazdan ölü ve yaralıları çıkarmak için bölgeye giden sivil savunma ekiplerine de ateş açtı.

Sonraki Haber