Soylu o kampı işaret etti! 'Talimat verildi...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. Ortalığın karışması için Lavrion’dan talimat verildi böyle bir hadisede devreye girilmesi, terör örgütlerinin Türkiye’de karmaşıklığı sağlayabilmesi için." dedi.

TGRT Haber'de Seçim gündemini yorumlayan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili millet netice ortaya koydu. 275 bin oy daha verseydik Erdoğan’ı seçecektik, dedi. Erdoğan 27 milyondan fazla oy aldı. Türkiye tam demokratik bir ülke. Türkiye güvenle seçimi yönetti. Millet 2. turda gerekeni yapacak.

‘HDP’YE OY VEREN BU SEÇİMDE KILIÇDAROĞLU’NA VERDİ’

Millet, siz LGBT’yi öneriyorsunuz, bunun yürütmede olmasını doğru bulmuyorum dedi. Hm FETÖ, hem PKK, hem LGBT. Millet Irak’ın kuzeyinde PKK devleti istemiyor. HDP’ye oy veren bu seçimde Kılıçdaroğlu’na verdi. FETÖ’nün devlete geri gelme anlayışını milletimiz reddetti. CHP Kandille yakınlaşmasının faturasını gördü. CHP ve bileşenleri türbe ziyaretinden vazgeçti.
Murat Karayılan ne dediyse Kılıçdaroğlu aynısını dedi. Belediye başkanları seçim gecesi Türkiye’yi yanılttılar. Seçimin sonuçları belli, sayılıyor. Islak imzalı tutanakların hepsi belli.


Her sandıkta CHP’nin de elemanları vardı. Bu topraklarda 1833’ten beri seçim var. Seçim demokrasi şenliğine döndü.

İlk veriler kırsaldan gelir. Kırsalda AK Parti öndedir, sonra da şehirlerden veriler eklenir. Özür dilemesi lazım. Toplumun önüne çıkan yalan bilgiyi vermek. İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. Lavrion’dan talimat verildi böyle bir hadisede devreye girilmesi, terör örgütlerinin Türkiye’de karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya saçılması.

O gece ortalığın karıştırılması için talimat verildi. DHKP-C, MLKP hazırlıklarına karşı seçim öncesi operasyonlar yapıldı. Kaybeden mazeretler üretir. Seçim akşamını karıştırmaya yönelik muhalefet partisinin değerlendirmeleri o gece hırsızlık yapılacak, AK Parti ve cumhurbaşkanı kazanırsa karıştırılacak şeklinde bütün dayanakların alt zemini oluşturulmaya çalışıldı. Bir seçimi tehdit etmek demek bu. Sandığa giden her seçmen demokrasi şenliğine dönüştürdü.

‘OY VE ÖTESİ DERNEĞİ SANDIK GÖREVLİLERİNİ TEHDİT ETTİ’

Bütün ıslak imzalar var. Her partinin temsilcisi huzurunda sayılıyor. YSK’ya bu bilgileri siyasi partilere online olarak veriliyor, ıslak imza ile karşılaştırabilmek için. Maddi hata olabilir, karşılaştırabilirsiniz diye. Sandıkta oy ve ötesi derneği bir anarşizm uyguladı. Sandık başkanlarını tehdit etti. Bütün tespitler var. Oy ve Ötesi derneği kim tarafından fonlanıyor?

Şimdi Murat Karayılan konuşuyor, AB dergileri konuşuyor, Biden konuşuyor, bu müdahale değil de nedir.

Oy ve Ötesi’ne İsveç Konsolosluğu üzerinden 1 milyon 346 bin yardım edilmiş, Belçika 53 bin euro yardımda bulunmuş. Oy ve Ötesi Derneği’ne Avrupa’dan yardım geldi.

ABD bu işleri atlama taşı üzerinden yapar. Oy ve Ötesi’nde ABD konsolosluğu da var. İnsan Hakları Derneği, ABD’den ve İsveç’ten yardımlar gelmiş. 1 mlyon 146 bin euro. Yine Yurttaşlık Derneği bu da seçim platformuna üye hem İsveç’ten hem diğer yerlerden yardım gelmiş. Tespitlerimiz devam ediyor. Muhalif yayınlara AB ülkelerinden yardım geldi.

‘FETÖ VE CHP OPERASYONUDUR’

Kılıçdaroğlu’nun üzerinde FETÖ, Kandil, ABD forması var. Üçünü üst üste giymiş savunuculuğunu yapıyor. Muharrem İnce’ye operasyonu kim yaptı. Antidemokratik bir girişim. Hani etik yasası, hani ahlak, bunlardan bahsediyorsunuz. Bu bir FETÖ taktiğidir. Bu tam bir Amerikan taktiğidir. FETÖ ve CHP operasyonudur.

Sonraki Haber