Spor salonları alarm veriyor!

YENİ tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin en çok etkilediği sektörlerin başında spor salonları geliyor.

Geçen yıl salgın dolayısıyla 16 Mart tarihinden 1 Haziran’a kadar kapalı olan spor salonları, şimdi de sokağa çıkma kısıtlamaları, 20 yaş altına uygulanan kısıtlamalar ve toplu taşıma kullanma yasağı nedeniyle boş kalıyor.

İFLASLAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Bugüne kadar alınan kararlara ve önlemlere harfiyen uyduklarını belirten Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası Başkanı Nihat Güler, "Bizim önceliğimiz insan sağlığı. Hükümetimizin bu virüse karşı mücadelesini hep destekledik ancak gelinen noktada şartlar sektörümüzü iyice zorlamaya başladı. İflasların ardı arkası kesilmiyor" dedi. Spor salonlarının genelde metrekare olarak büyük iş yerleri olduğunu hatırlatan Güler, açıklanan kira destek paketi ve gelir kaybı desteklerinin de beklentilerin çok altında olduğunu vurguladı.

'SAAT KISITLAMALARI MAKUL OLMALI'

Spor salonlarının toplum sağlığına katkısının pandemi sürecinde bilim insanları tarafından da sık sık dile getirildiğini aktaran Güler, "Hükümetten beklentimiz, bir an önce hizmet sektöründe kapalı olan iş yerlerinin açılması ve saat kısıtlamalarının makul sürelere alınmasıdır" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber