Standard Profil işçileri hakkını arıyor: Mavi direniş

Ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle üretimi durduran işçiler, kararlılık mesajı verdi. 20 yıllık çalışanların asgari ücret seviyesinde maaş aldığını belirten işçiler, 'Zehirli duman soluyoruz ama karşılığı yok.' dedi.

Petrol-İş Sendikası'nın yetkili olduğu Düzce'de kurulu Standart Profil iş yerinde işçilerin maaşlarında iyileştirme talebiyle başlattığı iş dudurma eyleminde 3 gün geride kaldı. Ağır sanayi olarak geçen iş yerine bağlı iki fabrikada çalışan yaklaşık 1000'i aşkın işçi, fabrikayı terk etmeyerek ekmek mücadelesi veriyor.

Petrol-İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Ali Işık, işveren, taleplerine olumlu cevap verene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Aydınlık'a konuşan Işık, yaşananları şöyle aktardı:

'HAKKIMIZI ALANA KADAR DEVAM'

"Malum 2022 ekonomik şartları bizleri de etkiledi. Biz işverenimizden ek ücret talep ettik. Kimyasalların içindeyiz. Asgari ücretten biraz farkımız olsun istedik. İşveren başta sıcak baktı, sonra '2023 yılbaşında toplu sözleşmemiz var, adını orada koyalım.' dediler. Biz bunu kabul etmedik. 'Önümüzü göremiyoruz, yılbaşında asgari ücret ne olacak bilmiyoruz.' dedik.İşveren işi sürüncemede bırakınca cuma günü öğleden sonra tüm vardiyalarda iş yerinde kalarak üretimi durdurduk. Cuma akşamı işverene yaptığımız son tekliften beri dönüş olmadı. Dönüş olana kadar, hakkımızı alana kadar bu eylemi devam ettireceğiz."

Vatan Partisi Düzce İl Başkanlığı da eylemdeki işçileri ziyaret etti. İl Başkanı Fethi Sönmez, işçilere yaptığı konuşmada her zaman yanlarında olacaklarını vurgulayıp başarı dileklerini iletti. Sönmez "Artık bu ülkenin üretenleri, işçisi, çiftçisi iktidara gelmeli, söz sahibi olmalı." dedi.

'SON ANA KADAR YAPICI TARAF OLDUK'

Standard Profil Baş Temsilcisi Galip Ardıç, yürüttükleri eylemi yıllarca mağdur edilen edilen insanların onurlu mücadelesi olarak tanımladı. Ardıç, şöyle konuştu:

"Burada kimsenin büyük istekleri yok, asgari ücrete gelen oranda iyileştirme istediler. İşveren toplu sözleşmeyi bahane etti. Bunu bize karşı kullanmak istedi. Orta yolu bulmak için son ana kadar yapıcı taraf olduk. Ta ki işverenden olumsuz cevap alıncaya kadar. O zaman bu eylemi yapmak zorunda kaldık. Burada gelen ailelerin ufacık çocuklarının ağlaması susana kadar biz buradan çıkmayacağız."

Fabrikada uyuyan işçiler.

'EMEĞİN KARŞILIĞI YOK'

Standard Profil 2 Temsilcisi Erdem Üstünce de, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini yineledi. Üstünce, "20 yıllık çalışanla asgari ücret arasında fark kalmadı. 15-20 yıl çalıştığımız emeğin karşılığı yok. Bizim burada hamur daireleri var, kimyasaldan hamur oluşturuyoruz. İş sağlığı konusunda çok tehklikeli maddeler. Biz burada zehirli duman soluyoruz her ne kadar önlem alsak da. Verdiğimiz sadece emek mücadelesi." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber