Stockholm’de söyleşi ve imza günü

Türk Kadınlar Federasyonu ile İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinlikte araştırmacı ve yazar Tülin Uygur, “Güney Amerika ve Küba” kitabını tanıtarak “gezmek, görmek, paylaşmak” hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Tülin Uygur gezilere çıkmadan gideceği yerler hakkında mutlaka kitap ve makaleler okuduğunu, gezi boyunca bir not defterini her zaman yanında taşıdığını ve gördüğü, ilgisini çeken her şeyi not aldığını anlattı. Eve dönüş sonrasında da yeniden kitaplar okuduğunu, araştırdığını böylece gezi sırasında ilgisini çeken konular hakkında detaylı bilgi edindiğini, daha sonra hepsini siyasi tarih süzgecinden geçirerek yazdığını anlattı. “Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat” deyişine uygun olarak yemek konusuna kitabında hiç değinmediğini belirten Tülin Uygur, daha çok efsaneler ve siyasi tarih üzerinden okuyucunun ilgisini çekmek istediğini sözlerine ekledi.

İlgili ve samimi bir ortamda dinleyicilerin de katkısıyla, Güney Amerika ülkelerinin ve Küba’nın tarihi, toplumsal yaşamları, sömürgecilik ve bağımsızlık savaşları ile siyasi tarihleri hakkında güzel bir söyleşi gerçekleştirildi. Müzikli bir fotoğraf sunumu da yapılan etkinliğin sonunda Tülin Uygur kitabını imzaladı. Dinleyiciler arasında bulunan ve Türkiye’de de tanınan Azerbaycanlı yazar Eluca Atalı da söyleşiye katkıda bulundu, ayrıca Türkiye’de yayınlanan son kitabı hakkında bilgi verdi.

Sonraki Haber