Su altının renkli dünyası
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Kızkalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçası. Erdemli’nin tarihi kadar doğal güzellikleri de ilgi görüyor. Kızkalesi’nin 10-15 metre açıklarında, yaklaşık 8 metre derinlikteki kanyonlar, su altı fotoğrafçılarının kadrajını s
Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil şeridiyle Mersin'de, mavi suların derinliklerine inen dalgıçlar, su altı kanyonlarının güzelliklerini kayıt altına alıyor. Yaklaşık 2 kilometrelik alanı kapsayan su altı kanyonları, doğal resif olmanın yanı sıra çok sayıda deniz canlısına da ev sahipliği yapıyor.
DOĞAL STÜDYO
Su altı kanyonları, dip yapısı ve çeşitli deniz canlılarını barındırmasıyla, fotoğraf tutkunları için doğal stüdyo görevi de görüyor. Dalgıçlar, kanyonların yanı sıra vatoz, aslan balığı, asker balığı ve denizatı gibi canlıları görüntüleme fırsatı buluyor. Atlantis Dalış Merkezi eğitmenlerinden Ertuğrul Çete, “Fotoğraf çekmek için kanyona gelen birçok dalgıç oluyor. Bizler de rehberlik ediyoruz” dedi.
Bölgeye Adana'dan gelen dalgıç Ömer Gültekin Akıncı, Türkiye'nin yanı sıra Kızıldeniz'de de su altı fotoğrafları çektiğini ifade etti. Mersin'deki kanyonlarda çok güzel fotoğraflar çektiğini anlatan Akıncı, "Canlılık iyiydi, görsellik güzeldi. Bugüne kadar görmediğim birkaç canlıya burada rastladım. Kayalar, yosunlar ve deniz kabuklarının olması güzel bir efekt yarattı" diye konuştu.