Su basan hububat tarlalarına ayçiçeği

Burdur'un Bucak ilçesinde su basan atıl durumdaki hububat tarlalarına devlet desteğiyle ekilen ayçiçeğinden sağlanacak gelirle çiftçiler zararını telafi edecek.

Mart ayında Üzümlübel, Kuşbaba, Karaaliler, Kestel ve Avdancık köylerinin arazilerini de içine alan Bucak ve Kestel ovalarındaki hububat ekili tarım arazilerinde su baskını meydana geldi. Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerin zararlarını karşılamaları amacıyla 2000 dekarı hazineye ait toplamda 3500 dekarlık araziye yağlık ayçiçeği ekmek için yüzde 75 devlet destekli tohum dağıttı.

Bölgede yetiştirilen ayçiçeğinin hasat zamanı geldi. Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın biçerdövere binerek hasadı başlattığı ayçiçeği tarlalarında şimdi hummalı bir telaş yaşanıyor. Hayata geçirilen projeyle hem su baskını olan tarlalar boş kalmadı, hem de çiftçiler veriminden memnun oldukları ayçiçeğinden ekonomik kazanç sağlamaya başladı.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, "Hububatın ardından aynı yere ayçiçeği eken çiftçiler iyi verim elde etti. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizle hasadını başlattık. Üretimi de vatandaşlarımız açısından son derece kolay bir ürün. Ayçiçeği hububata göre daha geç ekildiğinden su baskınlarından zarar görmeyen bir bitki. Dolayısıyla ayçiçeği yağı gıda olarak değerli bir ürün. Kısacası hangi toprakta ne üretilmesi gerekiyorsa doğru bir planlamayla onu üretmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber