Sudan'da kolera salgını! En az 506 kişi hayatını kaybetti...

Sudan'daki kolera salgını nedeniyle en az 506 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, ülkedeki kolera vakalarının ise 15 bin 577'ye çıktığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından, etkilenen eyaletlerde kolera ile mücadele için her şeyin yapıldığı bildirildi.

Sudan'daki kolera salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 506'ya çıktığı bildirildi. Sudan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki kolera vakalarının sayısının 15 bin 577'ye yükseldiği belirtildi.

SUDAN'DA KOLERA SALGINI

EN AZ 506 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kolera sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının en az 506'ya ulaştığı kaydedildi.

ABC News'in haberine göre, geçtiğimiz hafta UNICEF, Sudan'da 3 milyondan fazla çocuğun kolera ve diğer ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin arttığı uyarısında bulunmuştu. UNICEF 9 Eylül'de Sudan'a 404.000 doz aşı teslim etti. Etkilenen eyaletlerde daha fazla aşılama kampanyasının başlatılması bekleniyor.

KOLERA NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre kolera, ishale neden olan, ciddi su kaybına yol açan ve hemen tedavi edilmezse ölümcül olabilen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık, mikroplu yiyecek ya da suyun tüketilmesi yoluyla bulaşmaktadır.

Sonraki Haber