Şükrüye Arslan’ın el emeği, alın teri

Şükrüye Arslan, evini atölyeye dönüştürdü. Hem üretmek hem ev ekonomisine katkı sağlamak için örgü bebekler yapıyor. Arslan sorularımızı yanıtladı

Bu işe ne zaman başladınız ve nasıl karar verdiniz?

Geçen yıl yeğenlerime hediye olsun diye küçük anahtarlıklar, figürler yaptım. Daha sonra hoşuma gitti ve çocuklarımın tavsiyesiyle sosyal medya hesapları açtık. Satışlar olmaya başlayınca mutlu oldum, önceden yaşadığım hastalığım sebebiyle çalışamazken bu işle birlikte tekrardan üretmek çok iyi geldi.

Sosyal medya dışında satışlarınızı nerelerde gerçekleştirebiliyorsunuz? Bu satışlar neler hissettiriyor?

Sarıyer Belediyesinin ev kadınları için mikro kredi adı altında uyguladığı kermesler oluyor. O projeye katılırım. Kurulan pazarlarda da satışlar gerçekleştiriyorum. Zaten oralarda yalnızca el emeği işler satılır. Dışarıda çalışamıyorum, evim benim atölyem haline geldi. Hem üretmek hem ev ekonomisine katkı sunabilmek çok güzel bir duygu. Daha da devam etmek, büyümek istiyorum.

Hastalığınız size engel olmamış ve ekonomiye can vermeye, emeğin içerisinde olmaya devam etmişsiniz. Anne olarak yılmadan çalışmak sizin için ne ifade ediyor?

Yapabildiğim kadarını yapmaya gayret edeceğim. Üretime katkı sağlamak, vaktimi değerli kullanmakla mutluyum. Çocuklar stantlarıma geliyor, el emeği oyuncaklar onların ilgisini çok çekiyor. Çocukların mutluluğu beni heyecanlandırıyor, motive oluyorum.

Bir günde ne kadar oyuncak veya anahtarlık örebiliyorsunuz? Yarım bıraktığınız oyuncaklar oldu mu?

Hiç yarım bıraktığım olmadı. İstekler geliyor, kendi evcil hayvanına benzetmek isteyenler var. Hemen ipleri alıp fotoğraf istiyorum, elimden geldiğince benzetiyorum. Beğenilince çevreye yayılıyor ve siparişler artıyor. Büyük oyuncakları 2-3 günde bitirebiliyorum, bazen küçük figürlerden günde 3 tane bitirebiliyorum.

Yakın zamanda bir yerde tezgah kuracak mısınız?

Buradan duyurayım, Kadıköy’de Çarşamba-Perşembe günleri tezgah açacağız. Ziyaret etmek isteyenleri, özellikle çocukları mutlaka bekliyorum.

Sonraki Haber