Süleyman Soylu: Bin özel harekat polisini Meriç'in sınırına getiriyoruz

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada 'Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin yaşadığı hareketliliği görmek için Türkiye-Yunanistan sınırında helikopterle havadan inceleme yaptı. Soylu, "Yunanistan'ın göçmenleri geri itmesini önlemek için sınıra tam donanımlı ve teçhizatlı 1000 Özel Harekat polisi gönderdik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “1000 Özel Harekat polisini Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz. Tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla… Uluslararası hukuk kurallarına göre Meriç Nehri’nin yarısını kullanma hakkımız var. Yunan polisi göçmenleri soyup çıplak halde geriye itiyorsa, bezim de o göçmenlerin hakkını savunma hakkımız var” dedi.

"AVRUPA'YA GEÇECEK GÖÇMENLERLE İLGİLİ ENGELLEME ORTAYA KOYMUYORUZ"

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Bütün sınır hattını kontrol ederek havadan helikopterle Pazakule’ye geldik.Orada 4-5 bin kişilik kapının açılmasını bekleyen topluluğu gördük.28 Şubat tarihinden itibaren şu ana kadar sayıyı birazdan yine vereceğim."
"Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz artık buradan Avrupa’ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz.Türkiye 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı.Kendini medeni olarak addeden ülkelerin buna sırtını dönmesine rağmen tüm imkanlarıyla buna sahip çıktı."

"SINIRDA 53 BİN KİŞİ YAŞIYOR"

"Biz 18 Mart mutabakatının her maddesine sahip çıktık ve yerine getirdik.Türkiye’de sadece geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı. Dünyada sığınmacının en çok olduğu ülke Türkiye’dir."
"Yunanistan 3 kişinin ölüme sebebiyet verdiler. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıktılar. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. Hepimizin ortak olduğu bir teşkilattır ancak 164 insanı şu anda yaraladılar."
"Birçok insanın sığınma hakkını elinden alıp Türkiye’ye itmeye çalıştılar 4900 sığınmacıyı Türkiye’ye itmeye çalıştılar. Geçen sene 7600 FETÖ'cüyü seve seve aldılar. Buna en ufak ses çıkarmayanlar bugün tüm insani haklarıyla beraber sığınma hakkı talep edenlere insanlık dışı davranmaktadırlar."

"DENİZDEN GEÇİŞE MÜSADE YOK"

"Ne demektir sen çiftçilerin eline tüfek vereceksin. Yunan makamları yalan konuşmaktır. Biz neden yunan tarafına gaz sıkalım. Gaz sıkan yunan tarafıdır. Biz de buna mukabele ediyoruz."
"Dünden itibaren TSK ile konuştuk. 1000 tam donanımlı özel harekat polisini Meriç sınırına getiriyoruz geri itmeleri engellemek amacıyla. Bunlara fırsat tanınmayacak."
"Pazarkule’den geçmek zorunda değiller 200 kilometrelik hat var oradan geçiyorlar… Ege adalarından geliş konusunda insani trajedilere yer vermesin diye çalışıyoruz. Bu konudaki tüm tedbirlerimizi de aldık ama yüzde yüzünü engelleyebiliyoruz demek yanlış olur. 18 Mart mutabakatı kara sınırlarını değil Yunan adalarını kapsamaktadır."
"Dördüncü mekanize mıntıkasında 53 bin 271 kişi, 54’üncü mekanize mıntıkasında 85 bin 659 kişi. 139 bin 70 kişi karşı tarafa geçti…"

"BİZ 127 BİN İNSAN YAKALADIK KAÇARKEN GEÇEN SENE."

"Şimdi yakalamıyoruz sadece bir şey yapıyoruz geçenleri sayıyoruz. 23 hudut karakolumuz 8 hudut bölüğümüz var. Bunlar kimin ne kadar geçtiğini bilmektedirler."
"850 bin kişi geçti 2015 yılında."
Sonraki Haber